Facebook Google+ Twitter

Pozycja materiału w rankingach:

19402 miejsce

12 miejsc, które kocham, czyli Czech o fascynacji Polską

  • Źródło: Gość dnia
  • Data dodania: 2012-03-21 10:22

Mirosław Karas, znany reporter czeskiej telewizji publicznej CT1, odwiedził region Pomorza, relacjonując znane i mniej znane zakątki naszego regionu.

Mirosław Karas, Szef Kuchni Rafał Kwidzinski / Fot. Ala Jasińska Korespondent czeskiej telewizji publicznej, Mirosław Karas, w ramach realizowanego cyklu programów "12 miejsc w Polsce, które kocham" odwiedził zakątki Pomorza, chcąc przybliżyć uroki tego regionu swoim rodakom. Redaktor Karas pokazał widzom połowy dorsza we władysławowskim Szkunerze, odwiedził miejscowych artystów tworzących wyroby z bursztynu oraz zwiedził, położony w sercu kaszub, zakład producenta wędzonego łososia - firmę Almar.

Oprócz tradycyjnych miejsc, związanych z Pomorzem, czescy widzowie mieli okazję zobaczyć proces produkcji wędzonego łososia. Zwieńczeniem wizyty było przygotowanie i degustacja zupy z łososia w Tawernie Dominikańskiej, tuż nad Motławą w Gdańsku. Reporter zdradził swoim widzom przepis na zupę z łososia, gotując ją razem z szefem kuchni na antenie.

Czesi bardzo lubią spędzać wakacje nad polskim morzem i uwielbiają jeść ryby. "Dzięki kartuskiej fabryce mogą skosztować wędzonego łososia, który jest także dostępny u nas" - mówi Mirosław Karas, reporter z CT1.

Znajdź nas na Google+

Wybrane dla Ciebie:




Komentarze (0):

Jeśli chcesz dodawać komentarze, musisz się zalogować.

Najpopularniejsze

Copyright 2016 Wiadomosci24.pl

Korzystamy z cookies i local storage.

Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.