Facebook Google+ Twitter

Pozycja materiału w rankingach:

10997 miejsce

Adamek - Kliczko. Opinie po przegranej walce Polaka

Tomasz Adamek przegrał w 10. rundzie walkę o mistrzostwo świata federacji WBC w wadze ciężkiej z Witalijem Kliczko. Pojedynek przerwał sędzia, który zdecydował, że Polak nie jest w stanie dłużej boksować. Poznaj opinie o walce fachowców i internautów.

 / Fot. Patryk Młynek/W24Tuż po walce, nowy-stary mistrz, Ukrainiec Witalij Kliczko stwierdził, że pojedynek z Adamkiem nie był prosty. Chwalił Polaka za wytrzymałość i szybkość. Z kolei Adamek podziękował wszystkim, którzy oglądali jego walkę i przeprosił zawiedzionych kibiców. - Zawiodłem kibiców, miałem wygrać, a przegrałem, byłem gorszy. Miałem być wielkim mistrzem, ale się nie udało - mówił cytowany przez PAP polski bokser.

Zobacz też: Adamek - Kliczko. Polak uznał przewagę ukraińskiego zawodnika. Zdjęcia

Z kolei komentator "Rzeczpospolitej" i "Polsat Sport" Janusz Pindera, cytowany przez Sport.pl stwierdził, że "on poddałby Adamka wcześniej". - Lewy sierpowy pruł powietrze, lewy prosty nie dochodził. Nie był w stanie skrócić dystansu. Sędzia podjął właściwą decyzję - mówił o Adamku dla Sport.pl Pindera.

Przmysław Saleta, pierwszy polski mistrz Europy boksu zawodowego, stwierdził dla Sport.pl, że Adamek nie wiedział jak podejść do Witalija.

Walkę Tomasza Adamka komentują również polscy internauci. - Dla mnie jest i tak bohaterem, dzielnie walczył, sprzedał kilka ładnych ciosów, ale Kliczko miał jednak przewagę, był tak wysoki, że ciosy leciały non stop na głowę... A Tomka na brzuch - pisze Maja.

- Kto dopuścił do tej walki? Adamek od początku był skazany na klęskę. Jak można dopuścić do walki Goliata z Dawidem? Adamek może tylko podziękować Władimirowi, że nie zmiótł go z ringu w pierwszych dwóch rundach - pisze z kolei TRAK.

A jaka jest wasza opinia? Redaktorzy W24 są zdania, że Adamek walczył bardzo dzielnie!



Do Wiadomości24 możesz dodać
własny tekst, wideo lub zdjęcia. Tylko tu przeczyta Cię milion.

Wybrane dla Ciebie:




Komentarze (48):

Sortuj komentarze:

karolina
  • karolina
  • 14.09.2011 21:47

nie wiem co Adamek sobie myślał,nie miał szans więc zrobił to dla kasy !!!

Komentarz został ukrytyrozwiń
artur
  • artur
  • 13.09.2011 05:17

szacunek dla adamka za dzielność i odwage ale to tyle poza tym albert sosnowski zrobił zdecydowanie lepsze wrażenie walcząc z kliczkiem może obrał lepszą taktyke tomek pomimo serca do walki nie miał atutów które mogły zagrozić kliczce w tej kategorii poziom np. gołoty z przed lat jest dla niego nieosiagalny
ale i tak chylę czoła wiekszość bokserów łącznie z haeyem zrezygnowałoby pewnie po trzech rundach
imam nadzieję ze tomek nie powiedziałjeszcze ostatniego słowa

Komentarz został ukrytyrozwiń
marcin zip
  • marcin zip
  • 13.09.2011 02:36

Na moje mógłby sie jeszcze troche oswoić bardziej z wagą cieżką, ze 3 walki jakby stoczył, pomyślał jak tu z Kliczką powalczyć mógłby spróbować jeszcze raz, ale musi coś konkretnego zmienić w stylu walki

Komentarz został ukrytyrozwiń
marcin zip
  • marcin zip
  • 13.09.2011 02:29

Tutaj Kliczko miał racje nie da sie w takim czasie oszukac organizmu i zdobyć prawie 20 kg dobrej wagi ot tak, myśle tez że zabrakło mu pomysłu na walke, tak jagby nigdy sie z kimś takim sie spotkał, to co miało być jego atutem okazało szybkość technika kondycja okazało sie że Kliczko w żadnym z tych punktów nie był specjalnie słabszy, Adamka należy nie krytykować za to że przegrał, szanse przed walką też miał, Vitali juz raz przegrał, z Byrdem też dużo niższy słabszy a jednak było TKO, a co do tego że Tomek trafił to w łokież czy co tam jeszcze, jak ktoś walczy to siła rzeczy musi trafić nie tylko tam gdzie chce, walki na pewnym poziomie nie polegają na kilku czystych uderzeniach, przeciwnicy wzajemnie sobie to utrudniają
Tomek był słabszy ale nie świrujta i nie wyzywajcie go, albo jak takie mądre są to powiedzcie mu to w twarz, pozdrawiam

Komentarz został ukrytyrozwiń
pająk
  • pająk
  • 13.09.2011 00:14

Dla kasy niektórzy zrobią wszystko. Kto nawciskał Adamkowi do głowy że może być mistrzem świata wagi ciężkiej? To że pobił dziadka czyli Gołotę nie znaczy w świecie boksu - NIC, bo taka walka nie powinna się odbyć, nie powinno dośjć także do walki Kliczko - Adamek. Niech swoje niewątpliwe zalety wykorzysta w swojej wadze i będzie najlepszy, przechodzenie na siłę do wagi ciężkiej jest błędem o czym się jeszcze Adamek przekona jeżeli będzie kontynuował to czego nie powinien zaczynać. To tak w skrucie bo oglądanie takich walk to porażka - ma się wrażenie, że Kliczko gdyby chciał to by to zakończył jak to się mówi raz, dwa czyli 2,3 rundy. Ale przedstawienie powinno trochę trwać - bo kto będzi chciał płacić za oglądanie kilkuminutowej walki.

Komentarz został ukrytyrozwiń
wieslaw puchalski
  • wieslaw puchalski
  • 12.09.2011 22:10

promotor rogalski to czlowiek bez serca posylajac adamka z proca na katiusze i doskonale wiedzial ze tomek nie ma zadnych szans ale jako zawodowiec nie mogl odmowic.dobre jest tylko to ze walka nie zakonczyla sie tragedia dla tomka,Samo wejscie do klatki z kliczka to ogromne bohaterstwo i tomkowi nalezy podziekowac,a nie na nim wieszac psy,wstyd komentatorzy,

Komentarz został ukrytyrozwiń
fan
  • fan
  • 12.09.2011 20:01

Tomek jestes najlepszy wszyscy w Polsce to wiemy a ci co pier... glupoty niech sami stana twarza w twarz z Kliczkiem !!!! Bravo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gołota i Tygrys to przy Tobie leszczyki!!!!!!!!!!

Komentarz został ukrytyrozwiń
Mario
  • Mario
  • 12.09.2011 16:14

Tomek głowa do góry! Mam nadzieję, że ktoś pokona tych Kliczków i przestana się tak chwalić, że są niepokonani.

Komentarz został ukrytyrozwiń
adamnowakowski59
  • adamnowakowski59
  • 12.09.2011 13:21

Co tam przegrana ale jaka kasa

Komentarz został ukrytyrozwiń
były pięściarz
  • były pięściarz
  • 12.09.2011 10:39

Po cichu liczyłem, że Tomek po serii zwodów zasypie starszego z braci Kliczko ciosami z doskoku, ale widocznie tego nie opanował. Zadając pojedyncze ciosy był skazany na przegraną, a ilość ciosów, które bezkarnie sięgały głowy naszego pięściarza był zaskakująco wysoka

Komentarz został ukrytyrozwiń

Jeśli chcesz dodawać komentarze, musisz się zalogować.

Najpopularniejsze

Copyright 2016 Wiadomosci24.pl

Korzystamy z cookies i local storage.

Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.