Facebook Google+ Twitter

ATP Londyn: Skandaliczne zachowanie Nalbandiana w finale turnieju [Wideo]

W historii światowego tenisa takiego zakończenia meczu jeszcze nie było. W niedzielnym finale londyńskiego turnieju David Nalbandian, podczas spotkania z Marinem Cilićem przy stanie 7:6(3), 3:4 zachował się skandalicznie, kopiąc w bandę reklamową, za którą siedział sędzia liniowy. W wyniku tego zdarzenia został zdyskwalifikowany!

 / Fot. celine, Creative Commons 2.0Nalbandian znalazł się w finale turnieju ATP pierwszy raz od półtora roku. W drugim secie Argentyńczyka poniosło i swoją furię po nieudanym zagraniu postanowił wyładować na bandzie reklamowej, którą kopnął z całej siły. Na jego nieszczęście za bandą siedział sędzia liniowy Andrew McDougall. Siła całego uderzenia była na tyle duża, że w wyniku tej sytuacji ucierpiała noga sędziego, która została mocno rozcięta.

Spotkanie pomiędzy Argentyńczykiem, a Chorwatem zostało natychmiast przerwane. Po kilku minutach dyskusji na korcie, między supervisorem turnieju Tomem Barnesem, a głównym arbitrem meczu Fergusem Murphym postanowiono, że jedyną słuszną decyzją będzie dyskwalifikacja Argentyńczyka za niesportowe zachowanie - donosi serwis sport.pl.

"To był niewiarygodny finał. Najlepszy mecz tego tygodnia. Sfrustrowany Nalbandian kopnął bandę reklamową, a ta uderzyła w sędziego liniowego. Jest dość poważnie ranny. Zasady to zasady, nie można z nimi dyskutować. Jeśli arbiter doznał uszczerbku na zdrowiu, mecz kończy się dyskwalifikacją. Do Davida jeszcze to nie dotarło i bardzo żałuje swojego postępowania. To wielkie nieszczęście, że tak musieliśmy zakończyć finał" - poinformował dyrektor turnieju Chris Kermode, o czym informuje serwis sportowefakty.pl.

Wybrane dla Ciebie:




Komentarze (0):

Jeśli chcesz dodawać komentarze, musisz się zalogować.

Najpopularniejsze

Copyright 2016 Wiadomosci24.pl

Korzystamy z cookies i local storage.

Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.