Facebook Google+ Twitter

Pozycja materiału w rankingach:

634 miejsce

Babka z miodem - PRZEPIS

Babka z miodem to idealny deser na jesienne dni - jej pyszny aromat, zapach oraz wilgotność sprawią, że będziesz miała ochotę na kolejne kawałki. Sprawdź, jak przygotować pyszną babkę z dodatkiem miodu.

 / Fot. Karolina SnowarskaSkładniki:

20 dag margaryny
15 dag cukru
3 łyżki miodu płynnego
4 jajka
pół szklanki suchego maku
pół szklanki wiórków kokosowych
szklanka mąki
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Dekoracja:

łyżka miodu
3 łyżki wiórków kokosowych


Margarynę ucieram z cukrem, miodem i żółtkami.
Dodaję mak, lekko podprażone na suchej patelni wiórki kokosowe oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Mieszam. Łaczę z pianą z białek.
Podłużną foremkę wykładam papierem do pieczenia. Przekładam do niej ciasto. Piekę 40 minut w 180 st. C.
Po upływie 40 minut polewam ciasto cienkim strumieniem miodu, posypuję wiórkami kokosowymi i piekę jeszcze 15 minut.

Wybrane dla Ciebie:




Komentarze (0):

Jeśli chcesz dodawać komentarze, musisz się zalogować.

Najpopularniejsze

Copyright 2016 Wiadomosci24.pl

Korzystamy z cookies i local storage.

Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.