Facebook Google+ Twitter

Deser budyniowo-truskawkowy. Przepis

Dla smakoszy deser budyniowo-truskawkowy. Oprócz świeżych owoców do deseru nadają się także mrożone lub z kompotu. Przygotowanie smakołyku zajmie mam około 25 minut.

Deser budyniowo - truskawkowy / Fot. Dorota Michalczak Deser budyniowo-truskawkowy

1 budyń śmietankowy lub waniliowy,
1/2 litra mleka,
200 ml śmietany 36 procent,
1 łyżka cukru pudru,
1 łyżeczka cukru wanilinowego,
30 dag truskawek,
listki świeżej melisy lub mięty - do dekoracji.

deser / Fot. Dorota MichalczakBudyń ugotować na mleku i ostudzić. Następnie zmiksować lub przetrzeć przez sito truskawki, ubić schłodzoną śmietanę z cukrem i cukrem wanilinowym.

Budyń zmiksować, dodać do niego połowę ubitej śmietany i delikatnie wymieszać. Do 5-6 pucharków nałożyć po 3-4 łyżki kremu budyniowego. Polać przecierem truskawkowym, przykryć resztą kremu. Wierzch deseru udekorować bitą śmietaną, truskawkami i listkami mięty
Smacznego!

Wybrane dla Ciebie:




Komentarze (5):

Sortuj komentarze:

To prawda , słodkości poprawiają humor . Tak całkiem się nie wyrzekam . Jestem zbyt łakoma :)

Komentarz został ukrytyrozwiń

Panie Elu, proszę zapomnieć o diecie.
Słodkości to też dieta, do tego łagodzą stres.

Komentarz został ukrytyrozwiń

O jej ,jak ten deser apetycznie wygląda .
Bardzo lubię budyń z dodatkami .Przepis jest bardzo " kaloryczny " a ja na diecie razem z kotem :(

Komentarz został ukrytyrozwiń

Pani Elżbieto proszę się skusić, naprawdę smakowite.
Polecam, ponieważ sama się tym objadam.

Komentarz został ukrytyrozwiń

Wyglądają smakowicie i pewnie takie są.

Komentarz został ukrytyrozwiń

Jeśli chcesz dodawać komentarze, musisz się zalogować.

Najpopularniejsze

Copyright 2016 Wiadomosci24.pl

Korzystamy z cookies i local storage.

Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.