Facebook Google+ Twitter

Dla tych, którzy nie lubią miodu

Uczestnictwo w Jarmarku Miodu to świetny sposób na przekonanie się do tego wartościowego produktu. W Żarach właśnie taki jarmark się odbył. Po raz pierwszy, ale organizatorzy wierzą, że stanie się miejscową tradycją, bo pszczelarzy tu sporo

1 z 21 Następne zdjęcie
Zdjęcie: Mieszkańcy miasta Żary, obchodzącego w tym roku swoje tysiąclecie, uznali, że pora uczynić z tradycji winiarskich i pszczelarskich podstawę obchodów święta miasta. Fot. Jola Paczkowska
Mieszkańcy miasta Żary, obchodzącego w tym roku swoje tysiąclecie, uznali, że pora uczynić z tradycji winiarskich i pszczelarskich podstawę obchodów święta miasta. Fot. Jola Paczkowska

Wybrane dla Ciebie:




Komentarze (13):

Sortuj komentarze:

  • Autor usunął profil
  • 21.03.2008 15:38

Tegoroczny Jarmark Miodu i Wina odbędzie się 21 września 2008, i w następnych latach w każdą 3 niedzielę września. Pzdr.

Komentarz został ukrytyrozwiń

Jolu za piękne wrzosy, za dyniową dziewczynę, za promocję Żar i za troskę o zdrowie czytelników w24.

Komentarz został ukrytyrozwiń

(+) PYSZNOŚCI

Komentarz został ukrytyrozwiń

Coś co duże tygryski lubią najbardziej ;-)

Komentarz został ukrytyrozwiń

A są tacy :> ? +

Komentarz został ukrytyrozwiń

Jak zwykle bardzo ciekawa fotorelacja z wspaniałych atrakcji .

Komentarz został ukrytyrozwiń

Droga Jolu, gdybym Ci ja, taki specyjał codziennie wypijał, tobym coraz gorzej członkami wywijał.

Komentarz został ukrytyrozwiń

Cenę widzę i oczom nie wierzę... u nas można było za taką cenę dostać małą buteleczkę białego lub czerwonego wytrawnego... też pewnie rozgrzewa organizm ale pojemność większa :)

Komentarz został ukrytyrozwiń

Bartku, widzisz tę cenę przy grzańcu? A kubeczek malutki… A na dworze ziąb, do domu daleko. ;-)

Mariuszu, to tak jak ja. Ale się przemogłam, dla zdrowotności.
Warto, aby nie trzeba było prosić:
„Szlachetne zdrowie”, „klejnocie drogi”… „ulubuj sobie”.

I teraz postępuję według zaleceń:
„Wieczorem dodaj łyżeczkę miodu do pół szklanki ciepłej wody i pozostaw taki roztwór na noc. Wypijaj codziennie na czczo ten "boski nektar", a uchroni Cię przed chorobami wieloma”.
A z pitnych przywiozłam półtoraczek:
„Na 1l miodu bierze się 0,5l wody, brzeczkę krótko gotuje, dodając na 10l brzeczki 10g chmielu, 3 laski wanilii i 150-200g korzeni selera (lub 200-300g świeżych liści selera). Do butelek ściąga się po 2 latach. Czas dojrzewania - 8-10 lat”.

Komentarz został ukrytyrozwiń
  • Autor usunął profil
  • 10.09.2007 19:53

(+) Kolejna swietna fotorelacja i rownie dobre opisy...

Komentarz został ukrytyrozwiń

Jeśli chcesz dodawać komentarze, musisz się zalogować.

Najpopularniejsze

Copyright 2016 Wiadomosci24.pl

Korzystamy z cookies i local storage.

Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.