Facebook Google+ Twitter

Dynia marynowana - przepis

Znakomita jako dodatek do obiadu i smaczna przekąska przez cały rok.

Dynia marynowana / Fot. Fot.D.B.GłowackaSkładniki:
1,5 kg dyni dojrzałej (samego miąższu)
1,5 szklanki octu spirytusowego 10 proc.
60 dag cukru
1 szklanka wody

Wykonanie:
Dynię myjemy, usuwamy pestki i włókna, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Cukier, ocet i wodę wlewamy do garnka i gotujemy. Do gotującego się syropu wrzucamy dynię i gotujemy od momentu wrzenia całości przez 5 min.

Gotową dynię wkładamy do słoików a następnie uzupełniamy słoje syropem (w którym gotowaliśmy dynię). Mocno je zakręcamy i gotujemy przez 15 min. Po pasteryzacji, postawić na wieczku do momentu aż słoiki wystygną.

Życzę smacznego!

Zarejestruj się i napisz artykuł
Znajdź nas na Google+

Wybrane dla Ciebie:




Komentarze (0):

Dziękujemy za Twoją aktywność w serwisie wiadomosci24. Do zobaczenia niebawem w innym miejscu.

Najpopularniejsze

Copyright 2017 Wiadomosci24.pl
#PRZEPROWADZKA: Dowiedz się więcej

Korzystamy z cookies i local storage.

Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.