Facebook Google+ Twitter

Pozycja materiału w rankingach:

18223 miejsce

Egzotyczne żniwa czyli był sobie ryż!

W Indonezji ryż zbiera się co cztery miesiące, trzy razy w roku. Tropikalny klimat sprzyja szybkiej i bujnej wegetacji. Nie każdy jednak wie, jak wygląda pole ryżowe "od podszewki". Zapraszam na krótki przewodnik po "Padi", czyli polu ryżowym.

1 z 14 Następne zdjęcie
Zdjęcie: Poranny wymarsz do pracy na polu na Javie. Fot. Piotr Śmieszek
Poranny wymarsz do pracy na polu na Javie. Fot. Piotr Śmieszek

Wybrane dla Ciebie:




Komentarze (5):

Sortuj komentarze:

...w oczekiwaniu na nieproszonych gości typu kobra czarnoszyja:)

Komentarz został ukrytyrozwiń

Czy podczas robienia zdjęć przy sadzeniu też stałeś w tym "błocku" tak jak osoby, które przy tym pracowały?

Komentarz został ukrytyrozwiń

Pięknie opowiedziane.

Komentarz został ukrytyrozwiń
Kazimiera
  • Kazimiera
  • 30.11.2011 09:00

Takie to piękne:)
Dalej to jest tak .Na centralnym placu w wisce młóci się ryz niczym kiedyś u nas cepami .Następnie ten ryż się rozsypuje na tymże placu i suszy .Przewraca się go co jakiś czas łopatami a robia to boso tutejsi wieśniacy .Póżniej jest ten ryż zbieranby do worków .Dalszy ciąg to już inna historia.Tym to już zajmują się inni ludzie .Finał jest taki ,ze w supermarketach go kupujemy w małych woreczkach-takzwanych porcjach przygotowanych do gotowania .WSmacznego .

Komentarz został ukrytyrozwiń

Jakie to piękne:)
Co dalej dzieje się z ryżem zanim trafi do nas?

Komentarz został ukrytyrozwiń

Dziękujemy za Twoją aktywność w serwisie wiadomosci24. Do zobaczenia niebawem w innym miejscu.

Copyright 2017 Wiadomosci24.pl
#PRZEPROWADZKA: Dowiedz się więcej

Korzystamy z cookies i local storage.

Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.