Facebook Google+ Twitter

Ekskluzywny sklep mięsny w Paryżu oferuje piętnastoletnią wołowinę za kilka tysięcy euro (wideo)

Kilkaset gramów wołowiny za 3 tysiące euro? Kto bogatemu zabroni. Francuscy rzeźnicy opracowali specjalną metodę konserwacji pozwalającej zachować maksimum smaku mięsa przez nawet 15 lat.

 / Fot. RUPTLY/x-newsWłaściciele ekskluzywnego paryskiego sklepu mięsnego zaprezentowali wyroby leżakujące w ich chłodniach od 15 lat. To przede wszystkim żeberka wołowe. Rzeźnicy Polmard opracowali specjalną metodę konserwacji pozwalającej zachować maksimum smaku mięsa przez nawet 15 lat. Kilkusetgramowe opakowanie takiej wołowiny kosztuje prawie 3 tysiące euro. Proces polega na mikrokomórkowej hibernacji mięsa, która chroni je przed gniciem. Wołowina zmrażana jest powietrzem o temperaturze -43 stopni Celsjusza wydmuchiwanym z prędkością 120 km/h. Firma dostarcza swoje mięso jedynie do dwóch restauracji, które sam zaaprobował.

RUPTLY/x-news

Wybrane dla Ciebie:


Tagi: wołowina


Komentarze (0):

Jeśli chcesz dodawać komentarze, musisz się zalogować.

Najpopularniejsze

Copyright 2017 Wiadomosci24.pl

Korzystamy z cookies i local storage.

Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.