Małopolski Festiwal Smaku już przeszedł do historii. W niedzielę 31 sierpnia ogłoszono wyniki.
Tytuł Małopolskiego Smaku 2015 zdobyła kiełbasa sucha krakowska. Jury doceniło niepowtarzalny smak i naturalne składniki, Kto zjadł choć kawałek tej wędliny to stwierdził, że to czyste bez utleniaczy produkt.
Kolejną nagrodą pt. "Smakołyk jak u mamy" przyznała publiczność Stowarzyszeniu Nowoczesna Gospodyni za tort chlebowy. Kolejny przykład co Polskie i Małopolskie do dobre i wartościowe,
Nagroda dziennikarska powędrowała do Tłoczni Pawłowski za "Pokrzywę w soku Jabłkowym". Kolejny przykład, że nawet małopolska pokrzywa już nie mówiąc o jabłkach są lepszymi produktami niż zagraniczne i z marketów zagranicznych.
W Finale 11. Małopolskiego Festiwalu Smaku o najlepsze małopolskie potrawy i produkty jak np. miód nektarowo - spadziowy, twarożek rzuchowski, wędzony ekologiczny, udziec indyka, kiełbasa z fasoli Piękny Jaś, pasztet z bobu z dodatkiem sosów czy razowiec lipnicki, pstrąg wędzony z Lipnicy Wielkiej, jak też na zdrowych produktach lody Melba.
Jak podaje Biuro Prasowe Urzędu Województwa Małopolskiego, cytuje:
… bohaterem kuchni pod gołym niebem w drugim dniu wielkiego finału był chłodnik z małopolskich buraczków na kefirze, który gotował marszałek Sowa wspólnie z blogerami i szefami kuchni oraz miss Małopolski 2014 Magdaleną Małochleb… .
(zdjęcia i materiał jest chroniony prawem autorskim)
Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?