Facebook Google+ Twitter

FOOD Design z KUBĄ Korczakiem - Nowalijki

Termin: 19 czerwca 2016, Godziny: 15:00 – 19:00 Miejsce: CRZ Krzywy Komin, ul. Dubois 33-35a, Wrocław

FOOD Design z KUBĄ Korczakiem - Nowalijki / Fot. Dawid Sobecki

CRZ Krzywy Komin i Chef kuchni Kuba Korczak zapraszają na kolejny odcinek szalonych wrocławskich spotkań kulinarnych
w ramach Pracowni FOOD DESIGN w CRZ Krzywy Komin. Podczas najbliższych warsztatów na talerzach wylądują sezonowe doskonałości - nowalijki, których smak wyniesie Was na wyżyny kulinarnej rozkoszy. Posłuchacie o uprawie, gatunkach, występowaniu, przechowywaniu oraz metodach obróbki cieplnej czyli przygotowaniu. Skosztujecie ich w kilku odsłonach – surowe/pieczone/grillowane/duszone/blanszowane. Chef kuchni Kuba Korczak zdradzi Wam techniki mistrzów: będziecie trybować, filetować, siekać... Rzućcie okiem na pachnące menu i wpadajcie na fantastyczną ucztę i wspólne gotowanie.



PRZYSTAWKA LETNIA
makaron z cukinii + pesto z bazylii i pokrzywy + orzechy laskowe + owczy ser + skórka z cytryny

PRZYSTWKA CIEPŁA
ravioli z groszkiem + mięta + masło aromatyzowane sokiem z imbiru

ZUPA
krem z zielonych szparagów + krewetki + zioła

DANIE GŁÓWNE
lasagne z pieczonymi nowalijkami + grzyby + ziołowy beszamel

DESER
młode marchewki + jadalna ziemia + rzodkiewki marynowane w soku z pomarańczy

Zapisy na http://www.krzywykomin.pl/wydarzenia/food-design-nowalijki/

KUBA KORCZAK
Szef kuchni, ekspert kulinarny, promotor wybitnych produktów i prawdziwego jedzenia.

Juror, ambasador oraz wykładowca akademii kulinarnych w całym kraju. Wieloletni działacz Slow Food Polska oraz Slow Food Youth zaangażowany w promocję niepowtarzalnych i nieodkrytych regionalnych smaków. Twórca pierwszego stołecznego festiwalu dobrego smaku GOOD FOOD FEST.

W kuchni działa jedynie na najlepszych produktach nie uznając żadnych kompromisów.
Po 14 latach ściśle związanych z gastronomią obecnie zajmuje się głównie realizacją wydarzeń kulinarnych (warsztaty, pokazy, degustacje).Prowadzi konsultacje oraz rewolucje w obiektach związanych w branżą oraz szkoli ich kadrę. W wolnych chwilach robi wyjątkowe cateringi dla wyjątkowych ludzi oraz instytucji. Ponieważ nieustanne zróżnicowanie jest jego motorem napędowym bez przerwy podróżuje, poszukuje, odkrywa, poznaje.

Wybrane dla Ciebie:




Komentarze (0):

Jeśli chcesz dodawać komentarze, musisz się zalogować.

Najpopularniejsze

Copyright 2016 Wiadomosci24.pl

Korzystamy z cookies i local storage.

Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.