Facebook Google+ Twitter

Pozycja materiału w rankingach:

48842 miejsce

Francja: Impreza kulinarna 50 metrów nad ziemią

  • Źródło: IAR
  • Data dodania: 2009-09-06 16:22

Można już zgłaszać chęć udziału w wielkiej atrakcji kulinarnej, która rozpocznie się w tym tygodniu w Paryżu. Potrwa cztery dni, a przeznaczona jest dla ludzi o grubych portfelach i niemających lęku wysokości.

50 metrów nad ziemią, nad parkiem Tuileries, zawiśnie platforma, na której zostaną zamocowane fotele i stół, a po środku znajdzie się miejsce dla mistrza ceremonii - jednego z dziesięciu największych kucharzy Francji, uhonorowanych gwiazdkami w słynnym przewodniku Michelin.

Przy stole będzie mogło zasiąść jednocześnie 22 gości, obowiązkowo w strojach wieczorowych. W sumie w kolacjach ma uczestniczyć pół tysiąca osób.

Zaserwowanych będzie 25 kolacji, których menu zostało przygotowane wyjątkowo pieczołowicie. W karcie znalazły się między innymi kraby z kawiorem, homary, gęsie wątróbki z truflami i łosoś po parysku.

Za podniebną kolację z widokiem na Wieżę Eiffla, Luwr i dachy Paryża, trzeba zapłacić niemal tysiąc euro. Gdy serwować ją będzie kucharz Pałacu Elizejskiego - 1400 euro, zaś poczęstunek przygotowany przez najlepszego barmana świata, Colina Fielda z hotelu Ritz wyceniono na 850 euro. 100 euro z każdej z tych sum zostanie przeznaczone na pomoc dla sierot.

Wybrane dla Ciebie:




Komentarze (0):

Jeśli chcesz dodawać komentarze, musisz się zalogować.

Najpopularniejsze

Copyright 2017 Wiadomosci24.pl

Korzystamy z cookies i local storage.

Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.