Facebook Google+ Twitter

Pozycja materiału w rankingach:

119609 miejsce

Grandmaster Flash wystąpi w Warszawie

  • Źródło: Gość dnia
  • Data dodania: 2011-02-03 12:08

Już 11 marca w warszawskim Butiklub podczas imprezy Rap History Warsaw wystąpi legendarny dj, jeden z pionierów turntablismu, cuttingu i miksowania, obecny na scenie hip-hopowej od 1976 roku – Grandmaster Flash. Będzie to pierwszy i jedyny występ w Polsce twórcy niezapomnianego hitu 'The Message', który nieprzerwanie od prawie 30 lat rozkręca najlepsze hip-hopowe imprezy na całym świecie.

 / Fot. Fonografika/NEW ZENITH PROMOTIONGrandmaster Flash jest także jednym z założycieli składu Grandmaster Flash and the Furious Five, pierwszej hip-hopowej grupy przyjętej w poczet Rock and Roll Hall of Fame.

Informacja na temat cen i miejsc zakupu biletów podana zostanie wkrótce.

Posłuchaj 'The Message':



Dyskografia:

- The Message (1982)
- Greatest Message (1983)
- They Said It Couldn’t Be Done (1985)
- Stepping Off (1985)
- The Source (1986)
- Ba-dop-boom-bang(1987)
- On The Strength(1988)
- Salskoul Jam 2000 (1997)
- Flash is back (1998)
- The Official Adventures of Grandmaster Flash(2002)
- Essential Mix: Classic Edition (2002)
- Mixing Bullets and Firing Joints (2005)
- Safety First/Watch Yourself (2007)
- The Bridge: Concept Of A Culture (2009).

Wybrane dla Ciebie:




Komentarze (0):

Dziękujemy za Twoją aktywność w serwisie wiadomosci24. Do zobaczenia niebawem w innym miejscu.

Copyright 2017 Wiadomosci24.pl
#PRZEPROWADZKA: Dowiedz się więcej

Korzystamy z cookies i local storage.

Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.