Facebook Google+ Twitter

Pozycja materiału w rankingach:

10686 miejsce

Hubertus Świętokrzyski 2012. Jak smakuje pieczony dzik?

Jak co roku w Muzeum Wsi Kieleckiej odbył się "Hubertus Świętokrzyski". Jego największą atrakcją był pieczony dzik. Po kawałek dziczyzny ustawiła się olbrzymia kolejka chętnych, chcących spróbować specjału.

1 z 12 Następne zdjęcie
Zdjęcie: Pieczony dzik w nieco okrojonej formie. Fot. Bartłomiej Kowalewski.
Pieczony dzik w nieco okrojonej formie. Fot. Bartłomiej Kowalewski.

Wybrane dla Ciebie:




Komentarze (4):

Sortuj komentarze:

Zazdroszczę im takiego dobrego jedzonka. Smakowitości. Zabawa na pewno była przednia.

Komentarz został ukrytyrozwiń

No tak jak to mówił stary "górol dupcyć a być dupcony to znacząca różnica". Dziękuję komentatorom za wykrycie oczywistego błędu oraz tak zwanego sokolego oka, jak gadają miedzy sobą myśliwi.

Komentarz został ukrytyrozwiń

Bardzo ciekawy materiał, jedna uwaga - na zdjęciach Autor zaprezentował ptaki łowcze (te z którymi polujemy), a nie ptaki łowne (te na które się poluje). Pozdrawiam.

Komentarz został ukrytyrozwiń

Komentarze z innych źródeł
http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20121014/POWIAT0104/121019312

http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35267,12668892,Swieto_mysliwych_w_Tokarni__W_niedziele_gonili_za.html

Komentarz został ukrytyrozwiń

Dziękujemy za Twoją aktywność w serwisie wiadomosci24. Do zobaczenia niebawem w innym miejscu.

Copyright 2017 Wiadomosci24.pl
#PRZEPROWADZKA: Dowiedz się więcej

Korzystamy z cookies i local storage.

Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.