Facebook Google+ Twitter

Jeszcze dziś poznamy wyniki kontroli skażonego mięsa z Irlandii

  • Źródło: IAR
  • Data dodania: 2008-12-12 09:36

Minister rolnictwa Marek Sawicki powiedział, że jeszcze dziś, a najpóźniej w poniedziałek możemy poznać wyniki kontroli skażonego dioksynami mięsa z Irlandii. Gość Programu Pierwszego Polskiego Radia jest zdania, że zatrucie wieprzowiny to skutek stosowania przemysłowych metod w produkcji rolnej.

Polityk PSL zwrócił uwagę, że w sytuacji, gdy obniżenie kosztów jest dla producentów mięsa celem nadrzędnym, często cierpią konsumenci. Dodał, że irlandzka wieprzowina została skażona w ten właśnie sposób, gdyż zwierzęta karmiono paszą z odzysku.

Minister Sawicki podkreślił, że warto kupować polską żywność, gdyż jest ona zdrowsza i lepszej jakości. Szef resortu rolnictwa zaapelował, by unikać kupowania produktów od nieznanych wytwórców.

Wybrane dla Ciebie:




Komentarze (0):

Jeśli chcesz dodawać komentarze, musisz się zalogować.

Najpopularniejsze

Copyright 2017 Wiadomosci24.pl

Korzystamy z cookies i local storage.

Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.