Facebook Google+ Twitter

Pozycja materiału w rankingach:

104369 miejsce

Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej

W XIV-wiecznym zamku w Rynie startowało szesnaście ekip z najlepszych restauracji z terenu całego kraju. Był to już X Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej.

 / Fot. Ryszard BudniakL’art. De la cuisine jest jednym z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w kraju. Jednym z głównych prowadzących był Karol Okrasa. W jury Koneserów Smaku zasiedli: Laura Samojłowicz, Robert Sowa, Guillame Girard-Reydet, Jean-Jacgues Renault, Andrzej Szumowski, Tomasz Dowgiałło.

Zwycięzcami X Ogólnopolskiego Konkursu Młodych Talentów zostali: Łukasz Cichy, Paweł Kras (Restauracja Ancora, Kraków), Paweł Kalbarczyk, Paweł Dziekoński (Hotel Intercontinental, Warszawa), Michał Szcześniak, Mariusz Bryzek (Restauracja Marconi, Warszawa).

 / Fot. Ryszard BudniakJury Koneserów Smaku swoją nagrodę przyznało Restauracji Jan z Bełchatowa (Piotr Krogulec, Łukasz Motylski).

Podczas tej imprezy można było uczestniczyć w „pokrewnych akcjach" takich jak: warsztaty kulinarne (kuchnia tajska), konkursy. Zainteresowani historią krzyżackiego zamku, z ogromną tradycją, także kulinarną, mogli wraz z przewodnikiem zwiedzić zamek.

 / Fot.  Ryszard Budniak / Fot.  Ryszard Budniak / Fot. Ryszard Budniak / Fot. Ryszard Budniak

Rozpoczął się konkurs Dziennikarz obywatelski 2011 Roku.
Zgłoś swój materiał! Zostań najlepszym dziennikarzem 2011 roku. Wygraj jedną z ośmiu zagranicznych wycieczek.




Zobacz także:

Wybrane dla Ciebie:




Komentarze (0):

Dziękujemy za Twoją aktywność w serwisie wiadomosci24. Do zobaczenia niebawem w innym miejscu.

Copyright 2017 Wiadomosci24.pl
#PRZEPROWADZKA: Dowiedz się więcej

Korzystamy z cookies i local storage.

Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.