Facebook Google+ Twitter

Konkurs "Zgotuj sobie sukces"

„Zgotuj sobie sukces” i dołącz do Młodzieżowej Reprezentacji Polskich Kucharzy! Centrum HoReCa Makro Cash&Carry wraz z Ogólnopolskim Stowarzyszeniem Szefów Kuchni i Cukierni zaprasza uczniów szkół gastronomicznych do konkursu kulinarnego.

plakat konkursu Zgotuj Sobie Sukces / Fot. makroTematem kulinarnych zmagań będą potrawy ze świeżych ryb, głównie łososia norweskiego i halibuta. W konkursie mogą wziąć udział dwuosobowe zespoły uczniów średnich i wyższych szkół gastronomicznych w wieku 18- 24 lat. Ekipy powinny być zgłaszane przez dyrektorów szkół lub nauczycieli praktycznej nauki zawodu. Każda ze szkół może zgłosić maksymalnie dwa zespoły.

Konkurs odbędzie się w Warszawie w Centrum HoReCa Makro Cash& Carry. Zgłoszenia uczestnictwa przyjmowane są do 30 września br. I powinny zawierać samodzielnie opracowaną recepturę na danie konkursowe ze świeżej ryby oraz zdjęcie dania. Spośród nadesłanych zgłoszeń jury wybierze do 5 października 24-dwuosobowe zespoły. Organizator zapewnia zakwaterowanie i wyżywienie dla zespołów, które się zakwalifikują do półfinału. Ogłoszenie wyników odbędzie się podczas uroczystej gali 16 października.

Nagrody

Dla zwycięskich zespołów przewidziano nagrody: 1. miejsce 10 000 zł, 2. miejsce 5000 zł, 3. miejsce 3000 zł. Szkoły zwycięzców zostaną nagrodzone półprofesjonalnym sprzętem kuchennym wartości: 1. miejsce 7000 zł, 2. miejsce 5000 zł, 3. miejsce 2500 zł oraz wyjazdem do Norwegii połączonym z wizytą w prestiżowym Norweskim Instytucie Kulinarnym. Nagrody pieniężne zostały też przewidziane dla nauczycieli zgłaszających zwycięskie zespoły.

Szczegóły na stronie zgotujsobiesukces.pl.

Wybrane dla Ciebie:




Komentarze (0):

Dziękujemy za Twoją aktywność w serwisie wiadomosci24. Do zobaczenia niebawem w innym miejscu.

Najpopularniejsze

Copyright 2017 Wiadomosci24.pl
#PRZEPROWADZKA: Dowiedz się więcej

Korzystamy z cookies i local storage.

Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.