Facebook Google+ Twitter

Pozycja materiału w rankingach:

9908 miejsce

Królik po chińsku z polskich składników

Doskonała potrawa dla wielkanocnych gości. Smakuje zarówno z ziemniakami, ryżem jak i kaszą gryczaną.

Królik po chińsku z ziemniakami / Fot. Fot.Lesław AdamczykKrólik po chińsku z polskich składników
Składniki:
1 tuszka królicza
przyprawa do kurczaka
1 duża marchewka
1 puszka groszku konserwowego
1 słoik selera sałatkowego w zalewie łagodnej
4 ogórki kiszone pokrojone w paseczki
3-4 papryki konserwowe
Tuszkę umyć, pokroić na części, posypać przyprawą do kurczaka i zostawić na noc w lodówce, następnego dnia zalać wodą i dusić pod przykryciem z pokrojoną w słupki marchewką. Gdy mięso jest już miękkie, wyjąć je na talerz, a do wywaru dodać pozostałe składniki i zagęścić mąką, doprawić do smaku, włożyć mięso, zagotować. Podawać z ryżem na sypko.

Uwaga: Smakuje również z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej. Można dodać przyprawę chińską 5 smaków.

Wybrane dla Ciebie:




Komentarze (4):

Sortuj komentarze:

Jeżeli chcesz wyrazić opinie kliknij gwiazdkę ,to dla mnie najsympatyczniejszy komentarz,jeżeli przepis Ci się nie podoba napisz lepszy,jeśli zmodyfikowałeś go wpisz to w komentarze.Dziękuję i pozdrawiam serdecznie.

Komentarz został ukrytyrozwiń

W Minodze głównie na Wielkanoc.Pozdrawiam

Komentarz został ukrytyrozwiń

Królik jest świąteczną potrawą na Teneryfie, jada się go na Wielkanoc i na Boże Narodzenie.

Komentarz został ukrytyrozwiń

Kolejna rozkosz dla podniebienia.

Komentarz został ukrytyrozwiń

Jeśli chcesz dodawać komentarze, musisz się zalogować.

Najpopularniejsze

Copyright 2017 Wiadomosci24.pl

Korzystamy z cookies i local storage.

Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.