Facebook Google+ Twitter

Pozycja materiału w rankingach:

20634 miejsce

Kto jest kim u Żuławskiego?

  • Źródło: Gość dnia
  • Data dodania: 2009-05-18 20:17

Obsada, czyli kogo zobaczymy w filmie.

Obsada

 Borys Szyc jako Silny (Andrzej Robakowski)

SILNY (Andrzej Robakowski) – Lat ok. 26. Pochodzi ze zwykłej rodziny. Ma brata. Cały czas na spidzie. Lubi amfę i palenie, ale w stanach kryzysowych nie pogardzi też większą ilością tabletek przeciwbólowych. Uwielbia kobiety i seks. Chce przelecieć każdą dziewczynę, która stanie mu na drodze, ale jest szaleńczo zakochany w Magdzie, swojej dziewczynie, która właśnie go rzuciła. Jest o nią zazdrosny i cały czas w myślach podąża jej śladem. Ma wizje, z nią związane. Rzeczywistość miesza z fikcją.
Antyglobalista, zagorzały przeciwnik Zachodu i amerykanizacji. Obsesyjnie nienawidzi Ruskich. Wszystko co złego dzieje się w jego życiu, otoczeniu – zwala na Ruskich. Gdyby miał nadmiar gotówki wyrzuciłby Ruskich z Polski, codziennie organizowałby Dzień Bez Ruska, założyłby partię lewicowo-anarchistyczną, działającą przeciw Ruskim.
Ważniejsze daty:
 2001 - Wykształcenie - rok ukończenia studiów (Akademia Teatralna w Warszawie)
 2001 - Nagroda (nagroda za rolę Płatonowa w sztuce „Płatonow” w Akademii Teatralnej w Warszawie na XIX Festiwalu Szkół Teatralnych w Łodzi (30.04))
 2001.11.09 - Debiut teatralny (w roli Bucefała w „Bambini di Praga” Bohumila Hrabala w reż. Agnieszki Glińskiej na scenie Teatru Współczesnego w Warszawie)
 2002 - Nagroda („Feliks” w kategorii: aktor-debiutant za rolę Bucefała w „Bambini di Praga” w Teatrze Współczesnym)
 2007 - Nagroda („Wiktor” w kategorii: najpopularniejszy aktor telewizyjny)
Filmografia
 2009 - MNIEJSZE ZŁO - Obsada aktorska (Mareczek),
 2008 - TRZECI OFICER - Obsada aktorska (komisarz Tomasz Kruszyński "Kruszon"),
 2008 - SERCE NA DŁONI - Obsada aktorska,
 2008 - LEJDIS - Obsada aktorska (Błażej Dywanik, brat Marka),
 2007 - TESTOSTERON - Obsada aktorska (Tytus, kelner),
 2007 - TAJEMNICA TWIERDZY SZYFRÓW - Obsada aktorska (Untersturmfuhrer Matheas Beer),
 2007 - RYŚ (2007) - Obsada aktorska (policjant Zezik),
 2007 - PIŁKARSKI PECH (88) w NIANIA - Obsada aktorska (Michał Jurski),
 2007 - 3, 4 w EKIPA - Obsada aktorska (neonazista Ludwik Bodry-Barański),
 2006 - POŁUDNIE - PÓŁNOC - Obsada aktorska (Jakub),
 2006 - OFICEROWIE -Obsada aktorska (podkomisarz Tomasz Kruszyński "Kruszon"),
 2006 - PARA (6) w MAGICZNE DRZEWO (serial tv) - Obsada aktorska (tata Ani),
 2006 - JOB CZYLI OSTATNIA SZARA KOMÓRKA Współpraca scenariuszowa -Obsada aktorska ("Chemik"),
 2006 - HIENA - Obsada aktorska (3 role: ojciec "Małego", syn "Bryndzy", lodziarz),
 2006 - DROGA WEWNĘTRZNA - Obsada aktorska (Piotr Wierchowieński, współpracownik Rafała),
 2006 - COLD KENYA - Obsada aktorska (Marek),
 2005-2006 - TANGO Z ANIOŁEM - Obsada aktorska (Jan Małecki, narzeczony Wiktorii),
 2005 - CHAOS (2005) - Obsada aktorska ("Łysy"),
 2005 - 1409. AFERA NA ZAMKU BARTENSTEIN - Obsada aktorska (knecht Herman),
 2004 - VINCI - Obsada aktorska (Julian Wolniewicz "Szerszeń"),
 2004 - PRĘGI - Obsada aktorska (Bartosz, przyjaciel Wojciecha),
 2004-2005 - OFICER -Obsada aktorska (podkomisarz Tomasz Kruszyński "Kruszon"),
 2004 - AKTORKA w MĘSKIE - ŻEŃSKIE -Obsada aktorska (Sylwek Mazuś, syn dozorcy),
 2004 - CAMERA CAFE - Obsada aktorska (Peter Wisniak, przedstawiciel zarządu; odcinek 28_2),
 2003 - ARESZT (5) w ZAGINIONA - Obsada aktorska (Janusz Brzeski, aplikant w kancelarii Skłodowskiego),
 2003 - SYMETRIA - Obsada aktorska (Albert),
 2003 - PODWÓJNE UBEZPIECZENIE (115) w MIODOWE LATA -Obsada aktorska (Maniek),
 2003 - NARZECZONY w MĘSKIE - ŻEŃSKIE -Obsada aktorska (Sylwek Mazuś, syn dozorcy),
 2003 - SERIA II w KASIA I TOMEK -Obsada aktorska (Patryk, chłopak psychologa Alberta; tylko głos; odcinek 17),
 2003 - SERIA III w KASIA I TOMEK -Obsada aktorska (Daro, kolega Kasi; odcinek 2),
 2003-2005 – DEFEKT -Obsada aktorska (aspirant Markiewicz "Mały", podwładny Kosmali; I seria),
 2002 - THE PIANIST -Obsada aktorska (młody gestapowiec; nie występuje w czołówce),
 2002 - DAS LETZTE VERSTECK -Obsada aktorska,
 2002 - 3 w SFORA -Obsada aktorska ("Glut", złodziej samochodów),
 2002 - MŁODZIEŃCZY BUNT (97), SZTUKA ZADAWANIA PYTAŃ (108), BARDZO DUŻO SYLWESTRÓW (sylwestrowy numer specjalny, nienumerowany), WEWNĘTRZNY SENS PICASSA (119), SWATKA (121) w RODZINA ZASTĘPCZA -Obsada aktorska (Krzyś Kozłowski, polonista Filipa, chłopak Majki),
 2002 - PRZYJACIELE (3), W STRONĘ BELWEDERU (6) w PRZEDWIOŚNIE (serial tv) -Obsada aktorska (Buławnik),
 2002 - STREFA X (13) w KRÓL PRZEDMIEŚCIA Obsada aktorska (kamerzysta programu "Nostromo XII"),
 2002 - E=MC2 -Obsada aktorska (student Maxa),
 2002 - BEZ LITOŚCI -Obsada aktorska ("Glut", złodziej samochodów),
 2001 - STACJA (2001) -Obsada aktorska (Tomek, syn Wolańskich),
 2001 - PRZEDWIOŚNIE -Obsada aktorska (Buławnik),
 2001 - EDGES OF THE LORD -Obsada aktorska (żołnierz niemiecki z kobietą na rowerze),
 2000 - SUKCES (2000) -Obsada aktorska (Bartek Łada, uzależniony od narkotyków chłopak Beaty),
 2000 - NA SCENIE ŻYCIA (37) w NA DOBRE I NA ZŁE Obsada aktorska (Kamil Rapasiewicz, syn Jana),
 2000 - ENDURO BOJZ -Obsada aktorska (motocyklista),
 2000-2001 - ADAM I EWA -Obsada aktorska (dealer narkotyków),
 1997-2008 - KLAN -Obsada aktorska (student Krystyny Lubicz),
Nagrody filmowe
 2007 - POŁUDNIE - PÓŁNOC Cieszyn (Festiwal Filmowy "Wakacyjne kadry") "Złota Podkowa" za najlepszą rolę męską
 2005 - SYMETRIA Orzeł, Polska Nagroda Filmowa (nominacja) w kategorii: najlepsza drugoplanowa rola męska; za rok 2004
 2005 - SYMETRIA Nagroda im. Zbyszka Cybulskiego - Nagroda Publiczności
 2004 - VINCI Courmayeur (International Mystery Festival - Noir in Festival) Wyróżnienie

Wybrane dla Ciebie:




Komentarze (0):

Dziękujemy za Twoją aktywność w serwisie wiadomosci24. Do zobaczenia niebawem w innym miejscu.

Copyright 2017 Wiadomosci24.pl
#PRZEPROWADZKA: Dowiedz się więcej

Korzystamy z cookies i local storage.

Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.