Facebook Google+ Twitter

Pozycja materiału w rankingach:

20168 miejsce

"Kuchnia antyrakowa" pomocna w żywieniu

W krajach uprzemysłowionych rak jest najczęstszą przyczyną zgonów (zaraz po chorobach układu krążenia). Międzynarodowe Centrum Badań nad Rakiem przewiduje, że w 2030 roku roczna liczba zgonów będzie dochodzić do 16 milionów.

Niech pożywienie będzie twoim jedynym lekarstwem/Hipokrates/

 / Fot. Okładka książkiAnalizując przypadki zachorowalności na raka, naukowcy zauważyli, iż tylko od 5 do 10 proc. nowotworów wywołane zostały przez geny (przekazywane w sposób dziedziczny), a pozostałe 90 (95) proc. spowodowane są przez czynniki środowiskowe (zwyczaje żywieniowe, nikotynizm, działanie produktów chemicznych i promieni słonecznych).

Krauze: To Wy uratowaliście mi życie

W Europie i USA najczęściej spotyka się chorych na nowotwory piersi, prostaty oraz jelita grubego i odbytnicy, a w krajach azjatyckich dominuje rak żołądka, przełyku i wątroby. Nowotwory płuc w równym stopniu dotykają ludzi na całym świecie.

Biorąc przykład ze społeczeństwa zachodniego w Polsce, coraz częściej żywimy się niezdrowo. Wśród naszego menu przeważają potrawy przetworzone i zawierające całą gamę różnych konserwantów. Nie mamy żadnej gwarancji, że nie zachorujemy na raka. Ale powinniśmy sobie zdawać sprawę, że to co jemy, wpływa na nasze zdrowie.

Sól drogowa dodatkiem do wędlin

Aby zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka powinno się zwrócić szczególną uwagę na: utrzymanie odpowiedniej wagi, stosowanie produktów pochodzenia roślinnego, ograniczanie spożywania czerwonego mięsa i wędlin, unikanie alkoholi i napojów słodzonych.

Wybrane dla Ciebie:




Komentarze (7):

Sortuj komentarze:

Namietne grillowanie i przytycie z tej okazji może wplynącv na rozwoj raka i smierc przed 50 rokiem zycia. Na dwunastnicy rozwija się rak gdy taka osoba cięzko pracuje, dźwiga ponad 20 lat ciężąry. W takich zawodach (budowlaniec np. wykonczacz wnętrz) emerytura powinna byc już po 20 latach. Warto sprawdzić na co umierają budowlańcy zwlaszcza samozatrydniający się.

Komentarz został ukrytyrozwiń

Warto jeść też pomidory, pomarańcze, cytryny, melon, mango, pomidory, papaję, paprykę, marchew, kapustę, brokuły, brukselkę, rzeżuchę, siemię lniane, ziarna dyni, słonecznika i sezamu, morele i brzoskwinie.

Komentarz został ukrytyrozwiń

Na te naleśniki nabrałam ochoty, pewnie je usmażę jutro na śniadanie:). Proponuję również te artykuły: link

Komentarz został ukrytyrozwiń

Sam ananas ma wspaniałe właściwości oczyszczania organizmu z tłuszczów . Toteż masło z ananasem. dodaje mu smaku. lecz ananas je wysprząta z krwi. Często robię naleśniki, nie na deser a na kolację. bo to lekkostrawne jedzenie...Trzeba tylko uważać aby nie za mocno je wysmażać i zamaist na tłuszczu to wlać do naleśnikowej masy parę kropli oleju. Smażą się szybko i nie przypalają. A to ważne bardzo.
Kiedyś ananas . to był ananas. coś niezwykłego i rzadkiego, nawet z puszki by rarytasem, dziś plantacje ananasowe produkują mnóstwo tanich owoców. Cena ananas czasem mnie zaskakuje, jest tak niska. A więc sobie nie żałuję...Tylko czy są one bez chemii? wątpię.

Komentarz został ukrytyrozwiń

Bo tak jest w przepisie, ale zawsze można poeksperymentować.

Czy desery serwujemy codziennie? Nawet jeśli, to tylko w niektórych masło jest dodawane. Inne go nie zawierają.

Komentarz został ukrytyrozwiń

ale Ewo, piszesz, że nie używać masło i zamist niego tylko oleje. ( ja polecam lniany i z orzechów, oraz pestek dyni) a w przepisie na naleśniki, polecasz masło do ananasa....? więc jak z tym masłem...
może chodziło o masło kakaowe?

Chemią nafaszerowane jest już wszystko...

Komentarz został ukrytyrozwiń

Niewątpliwie wystrzeganie się nafaszerowanych chemią potraw jest wskazane.
Ale czy na codzień mamy czas o tym myśleć?

Komentarz został ukrytyrozwiń

Jeśli chcesz dodawać komentarze, musisz się zalogować.

Najpopularniejsze

Copyright 2016 Wiadomosci24.pl

Korzystamy z cookies i local storage.

Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.