Facebook Google+ Twitter

Kuchnia z afrodyzjakiem

  • Źródło: Gość dnia
  • Data dodania: 2015-02-11 14:57

Okazji do okazania miłości bliskim, nigdy nie jest zbyt wiele. Walentynki są na to idealną datą. Nie musimy ulegać komercyjnej presji, aby móc miło spędzić ten dzień z osobą, na której nam zależy.

Wspaniałym i sprawdzonym prezentem może być wspólna kolacja w klimatycznej scenerii, bo jak wiadomo – przez żołądek do serca!

„Jedzenie to rodzaj przystawki w walentynkowej randce, dlatego podczas kolacji warto zdecydować się na dania lekkostrawne, barwne, zróżnicowane i oryginalne. Duża ilość węglowodanów bądź solidna porcja cieżkostrawnego mięsa może ostudzić miłosne zapały“ – mówi Rafał Mróz, manager restauracji 2 Światy. „Ważny jest umiar. Podane dania powinny kusić wyglądem, zapachem i smakiem. Warto pamiętać również o składnikach uznawanych powszechnie za rozpalające zmysły afrodyzjaki, takich jak szampan, maliny, truskawki, chili czy kawior.“

Aby romantyczna kolacja przyniosła oczekiwany skutek pamiętać należy o kilku kwestiach. Przede wszystkim nie jedzmy zbyt szybko. Delektujmy się jedzeniem i sobą. Alkohol, przez wielu uważany za afrodyzjak w najdmiernej ilości usypia i powoduje ociężałość. Podczas kolacji poprzestańmy na lampce wina lub szampana, która wprawi nas w dobry nastrój i rozluźni atmosferę.

Ważnym elementem kolacji jest także wybór miejsca. Idealna randka to przecież nie tylko potrawy jakimi będziemy się delektować, ale także cała oprawa. Bez względu na to, czy planujemy wieczór w domowym zaciszu czy w restauracji, odpowiednio udekorowany stół, romantyczna muzyka i nastrojowe światło są dobrą aranżacją kolacji dla pary.

Dla szukających pomysłu na romantyczny wieczór ciekawą propozycję przygotowała restauracja
2 Światy. Gości czekać będzie niezapomniana kolacja bądź obiad, skaładający się z 2 zestawów do wyboru. Sałatka z białej ryby z dresingiem truskawkowym i limonowym winegret, polędwiczka wieprzowa z parmezanowym chrustem, podana na malinowym lustrze w towarzystwie karmelizowanych pomidorów to tylko drobne fragmenty 6 daniowego menu przygotowanego przez szefa kuchni restauracji Łukasza Dobrowolskiego. Aromatyczne przyprawy w połączeniu z wysoką jakością ryb i mięs pozwolą zartacić się w tym wyjątkowym święcie i rozpalić zmysły. Kolację uwieńczy kieliszek Prosecco.

Wieczorem natomiast dla tych, którzy nie chcą lub nie mają z kim obchodzić tego święta restauracja przygotowała specjalne przyjęcie. Wszystkim, którzy nie wysyłają miłosnych kartek i nie kupują czekoladowych serc z pewnością do gustu przypadną Antywalentynki w klimacie muzyki electro-swing. Zabawa rozpocznie się o 22:00.
(Kamila Gadomska)

Wybrane dla Ciebie:


Tagi: walentynki


Komentarze (0):

Jeśli chcesz dodawać komentarze, musisz się zalogować.

Najpopularniejsze

Copyright 2017 Wiadomosci24.pl

Korzystamy z cookies i local storage.

Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.