Facebook Google+ Twitter

Kuchnia żydowska Balbiny Przepiórko i P. Bikonta już w księgarniach!

  • Źródło: Gość dnia
  • Data dodania: 2011-05-24 09:57

Do księgarń trafia najnowsza książka Piotra Bikonta: reżysera, dziennikarza, a przede wszystkim krytyka kulinarnego pt. Kuchnia żydowska Balbiny Przepiórko.

 / Fot. REBISPiotr Bikont kreśli w tej niezwykłej, bogato ilustrowanej książce wizję kuchni żydowskiej, dostosowanej do wymogów i gustów współczesnego odbiorcy. Oprócz przepisów na cenione przez smakoszy na całym świecie potrawy, czytelnik znajdzie tutaj także wiele cennych informacji na temat kultury i historii Żydów. Atutem książki jest jej wyjątkowa szata graficzna, dzięki której będzie ona wspaniałym prezentem zarówno dla wszystkich miłośników wybornej kuchni, jak i kolekcjonerów pięknych książek.

Piotr Bikont wraz z Robertem Makłowiczem pisał dla takich czasopism, jak „Wprost” i „Newsweek”. Jest także współautorem znanych i popularnych książek, m.in. Dialogów języka z podniebieniem, Listów pieczętowanych sosem i Stołu z niepowyłamywanymi nogami.. Przewodniczący Kapituły Dobrego Smaku.

Stroną graficzną książki zajęli się: Leszek Szurkowski oraz Jurek Denisiuk. Specjalnie do tej publikacji stworzono ponad 270 oryginalnych ilustracji w technice akwareli.

REBIS

Wybrane dla Ciebie:




Komentarze (0):

Jeśli chcesz dodawać komentarze, musisz się zalogować.

Najpopularniejsze

Copyright 2016 Wiadomosci24.pl

Korzystamy z cookies i local storage.

Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.