Ze sklepowych półek sieci Ikea znikają dwie partie ciast migdałowych z toffi oraz czekoladą. W tych słodyczach dopatrzono się bakterii z grupy coli. Ciasta wycofywane są z 23 krajów. Nie wiadomo, czy trafiły one również i do naszego kraju.
Jak czytamy na gazeta.pl rzecznik sklepów Ikea Karolina Horoszczak, twierdzi, że ciasta wycofywane są bardziej ze względów bezpieczeństwa niż faktycznego zagrożenia. Według niej słodycze są bezpieczne do spożycia, ale, aby sprostać wymogom jakościowym zostaną wycofane ze sprzedaży.
Obecnie trwa sprawdzanie - mówi rzecznik, czy w naszym kraju nie ma wadliwej partii ciast. Te partie były sprzedawane w restauracjach a nie w sklepikach Ikei. Producent ciast w Chinach także wstrzymał obecnie produkcję oraz dystrybucję swoich wyrobów.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?