Facebook Google+ Twitter

Leczo razy dwa

Leczo na dwa sposoby, jedno lepsze od drugiego. Mnie smakowały obydwa.

Leczo Marii Zaryckiej ze Szczodrkowic

Składniki: młoda cukinia, papryka (żółta, czerwona, zielona) cebula, czosnek, koncentrat pomidorowy, pieprz, sól, papryka ostra, można użyć sosu do Leczo "Knorr"

Wykonanie: Cukinię pokroić w plastry, a paprykę i cebulę w kostkę, podsmażyć na patelni. Wrzucić do wspólnego garnka, dodać sos "Knorr", pieprz, sól, paprykę ostrą, czosnek i koncentrat. Całość dusić przez kilka minut.

Leczo smakowite p. Zosi P. z Barbarki

Składniki: margaryna, papryka, pieczarki, kiełbasa, boczek, cebula, czosnek, słoik sosu – Łowicz 0,25 dag

Wykonanie: Na rozpuszczoną margarynę wrzucić pokrojoną w paseczki paprykę, przesmażyć, dodać pieczarki pokrojone w plasterki, razem dusić. Na osobnej patelni smażyć kiełbasę, boczek, cebulę i czosnek. Po przesmażeniu dodać do papryki i pieczarek. Pod koniec dodać słoik sosu Łowicz, wymieszać.

Wybrane dla Ciebie:




Komentarze (10):

Sortuj komentarze:

"Akurat tego dania nie lubię, jeżeli chodzi o mnie, ale poczekam co następnym razem nam Lechu zaserwuje." I ja też nie, oczywiście w dużej ilości. Max 7-8 łyżek.

Komentarz został ukrytyrozwiń
  • Autor usunął profil
  • 05.01.2010 21:30

Mój ulubiony mistrz kuchni - dzisiaj nie trafił :) Akurat tego dania nie lubię, jeżeli chodzi o mnie, ale poczekam co następnym razem nam Lechu zaserwuje. :)

Komentarz został ukrytyrozwiń

Panie Lesławie, czy mogę prosić o przepis na nieskomplikowany deser? Na zefirynę link na razie boję się porwać:)

Komentarz został ukrytyrozwiń

Marcinie, u mnie w domu (w którym płynie węgierska krew ;)) według podobnego przepisu. Pomidory muszą być mięsiste, takie, które nie mają zbyt dużo soku. Dodaję jeszcze papryczkę chili i pieprz, ma być ostro.

Komentarz został ukrytyrozwiń

Ja gotuję według tego przepisu: http://gotowanie.x3m.pl/index.php?przepis=9818 - wprawdzie trochę więcej roboty, ale leczo... klękajcie narody!
Spróbuję również "ekspresowych" wersji. ;)

Komentarz został ukrytyrozwiń

Owszem można dodać parówki ale niekoniecznie z supermarketu,bo to erzac nie parówka.

Komentarz został ukrytyrozwiń
  • Autor usunął profil
  • 04.01.2010 23:57

Panie Marku poeta najedzony to kiepski poeta!

Komentarz został ukrytyrozwiń
  • Autor usunął profil
  • 04.01.2010 23:54

A ja dopiero muszę spróbować....... :-))

Komentarz został ukrytyrozwiń

Pierwsze znam, pyyyyyszności :)

Komentarz został ukrytyrozwiń

:)
Ale zgłodniałam.....
Muszę wyjść z w24, bo tutaj, poza podaniem apetycznego przepisu - nic nie ugotują.
"Prowokują" tylko powroty do kuchni - do garów ;) :)

Komentarz został ukrytyrozwiń

Jeśli chcesz dodawać komentarze, musisz się zalogować.

Najpopularniejsze

Copyright 2017 Wiadomosci24.pl

Korzystamy z cookies i local storage.

Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.