Facebook Google+ Twitter

Pozycja materiału w rankingach:

6626 miejsce

Lepiej zjeść i odchorować, niżby miało się zmarnować

  • Autor usunął profil

  • Data dodania: 2008-02-21 16:59

Ta złota myśl nabiera znaczenia i „smaku” dopiero wtedy, gdy musimy się do niej stosować. Większość studentów należy do grupy społecznej, która zna i uskutecznia założenia tej sentencji.

Zdjęcie ilustracyjne. / Fot. AKPANo chyba, że jest początek miesiąca, który zwiastuje napływ gotówki. Wówczas można pozwolić sobie na odrobinę kulinarnego szaleństwa, zjeść porządny, pełnowartościowy posiłek w zaciszu domowym/stancyjnym (niepotrzebne skreślić). Restauracje i bary mleczne przeobrażają się w regularną przystań posiłkową. Oczywiście czerpiemy też ze słoików zawierających domowe jedzenie.

Nadchodzi jednak dzień, w którym student z przerażeniem zagląda do portfela i ostatniego słoika, w którym zamiast "maminego" bigosu widać tylko dno. Stwierdza, że trzeba oszczędzać, czyli tym samym zrezygnować z wypadów do jadłodajni, a wysokowartościowe i jakościowe produkty zastąpić substytutami. W przeciwnym razie, przez ostatni tydzień przyjdzie zjadać kostkę smalcu jak loda na patyku.

Student charakteryzuje się dość wysoką kulinarną inwencją twórczą. Jak zrobić coś z niczego? To pytanie staje się wręcz banalne. Okazuje się bowiem, że aby zjeść smacznie i pożywnie, nie potrzeba wcale wielkiego wkładu. Zarówno finansowego, jak i kulinarnego. Jako przykład może posłużyć ten przepis:

Schabowe dla ubogich

Składniki:

- 3 cienkie parówki

- jajeczko

- bułka tarta

- sól

- pieprz

- papryka w proszku

Sposób przygotowania:

Podstawową rzeczą, jaką należy wykonać, jest ściągnięcie z parówek folii, najlepiej przed wrzuceniem na patelnie. Następnie rozbić jajko, wymieszać, a nawet roztrzepać na spodeczku lub małym talerzu. Wsypać sól, pieprz i paprykę. Następnie parówki wymoczyć w zaprawionym jajku i bułce tartej. Czynność tę trzeba czasami powtarzać, ponieważ parówki są troszkę śliskie. Tak przygotowane parówki wrzucić na rozgrzaną patelnię. Smażyć do uzyskania złocistego koloru panierki.

I gotowe! Jeżeli parówki okażą się niesmaczne (z powodu źle dobranych proporcji przypraw) wystarczy polać je ketchupem. Amerykanie wymyślili najpierw mrożonki. Kiedy stwierdzili, że nie można ich jeść – wymyślili ketchup. Miliony Amerykanów nie mogą się mylić! Smacznego!

Wybrane dla Ciebie:




Komentarze (5):

Sortuj komentarze:

Masz fantastyczne poczucie humoru :) Oczywiście plus.
Ps. Ketchup jest w stanie uratować prawie każdą kulinarną wpadkę ;)

Komentarz został ukrytyrozwiń

Szkoda, że nie jem mięsa, bo natychmiast wypróbowałabym ten fantazyjny przepis;P (+)

Komentarz został ukrytyrozwiń

Zabawne naprawdę (+)
Zwłaszcza, że miliony Amerykanów nie mogą się mylić :)))

Komentarz został ukrytyrozwiń

Dobry artykuł! A czy "danie" dobre to trochę wątpię. :) +

Komentarz został ukrytyrozwiń

+ Ale się uśmiałam!

Komentarz został ukrytyrozwiń

Dziękujemy za Twoją aktywność w serwisie wiadomosci24. Do zobaczenia niebawem w innym miejscu.

Najpopularniejsze

Copyright 2017 Wiadomosci24.pl
#PRZEPROWADZKA: Dowiedz się więcej

Korzystamy z cookies i local storage.

Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.