Facebook Google+ Twitter

Likier na kukułkach

Długie wieczory z przyjaciółkami umili kieliszeczek dobrego likieru.

I sposób (który jest na zdjęciu):

0.5 litra wódki
0.5 kg cukierek "kukułek" (może być 0,4 kg)

Wódkę przelać do butelki o szerokim otworze, wrzucić kukułki, odstawić na dwa dni często potrząsając butelką, aż do całkowitego rozpuszczenia cukierków. Gdyby otwór był za mały, to cukierki przepołowić.

II sposób:

500 ml mleka skondensowanego niesłodzonego
300g kukułek
250 ml wódki
Mleko wlać do garnka, wrzucić kukułki, gotować na niewielkim ogniu do całkowitego rozpuszczenia się cukierków - często mieszając.
Gdy masa mleczna przestygnie, wlać wódkę i dobrze wymieszać.

Wybrane dla Ciebie:




Komentarze (1):

Sortuj komentarze:

Znam, robię dla Basi, i choc sam nawet nie probuję, wiem że to znakomity likier.

Komentarz został ukrytyrozwiń

Jeśli chcesz dodawać komentarze, musisz się zalogować.

Najpopularniejsze

Copyright 2017 Wiadomosci24.pl

Korzystamy z cookies i local storage.

Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.