Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Ludzie nie powinni wiedzieć jak się robi kiełbasę

Tomasz Braciszewski
Tomasz Braciszewski
Od dwóch tygodni w TVN nadawany jest program Kuchenne Rewolucje z udziałem znanej restauratorki Magdy Gessler.

Jestem nawet pewien, że nie tylko jak się robi, ale i jak się ją przygotowuje do podania w wielu restauracjach. Ta wiedza na pewno nie pozwala spokojnie czekać na zamówione danie w restauracji.
Od dwóch tygodni w TVN nadawany jest program Kuchenne Rewolucje z udziałem znanej restauratorki Magdy Gessler.

Program z założenia pokazuje jak można podnieść na nogi upadającą restaurację. Pokazuje jak zmienić sposób zarządzania biznesem restauracyjnym i co trzeba zrobić żeby te zmiany dosłownie w kilka dni były widoczne dla odwiedzających ją klientów.

Przy okazji pokazuje, a wręcz obnaża w pełni sposób, w jaki funkcjonuje kuchnia, czyli jak mówi pani Gessler, serce każdej restauracji. Robi to w sposób bardzo bezpośredni. Widzimy brud, który jest wszędzie, przeterminowane produkty, zamrożone kilkudniowe ziemniaki i sałatki odgrzewane potem w mikrofalówce, podwójne panierki z bułki tartej i inne triki stosowane by kotlet był większy.

Fajnie, że udaje się pani Gessler wyprowadzić kulejące biznesy gastronomiczne na prostą. Widzimy bardzo dokładnie jak powinno się robić dobrą kuchnię. Szkoda tylko, że pani Gessler nie może być w każdej restauracji, w której zamawiamy romantyczną kolację.

Myślę, że wielu tak zwanych restauratorów chciałoby żeby ten program zdjąć jak najszybciej
z anteny.

od 7 lat
Wideo

Burze nad całą Polską

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na naszemiasto.pl Nasze Miasto