Facebook Google+ Twitter

Pozycja materiału w rankingach:

47177 miejsce

Manufaktura pełna dobrego smaku

W Łodzi odbył się "Festiwal dobrego smaku". Przychodząc do Manufaktury można były zobaczyć, jak swoje potrawy przygotowują najlepsze restauracje.

 / Fot. A. Omiecińska"Festiwal dobrego smaku" odbył się w Łodzi już po raz szósty. Na rynku łódzkiej Manufaktury kucharze najlepszych restauracji w Polsce, na oczach publiczności, przygotowywali swoje najlepsze potrawy. Można było przyjrzeć się w jaki sposób powstają wykwintne dania. Podczas tegorocznej edycji festiwalu zaprezentowały się, między innymi, restauracja Anatewka, Cafe Lulu, Hotel Artis z Zamościa, Cammino, L'Ecru, Revelo, Kiosk z Pabianic, Sodexo Polska - catering Della, Pepe Verde, Ogień z hotelu Qubus oraz Showtime.

 / Fot. A. OmiecińskaGłówną częścią festiwalu jest konkurs na najlepszą potrawę. Wszystkie przygotowane przez restauratorów przysmaki były smakowane i oceniane przez jury, w skład którego weszli szefowie kuchni hotelu Andels. Oczywiście zadbano także o wprowadzenie atmosfery restauracji - jedzenie podawane było przez kelnerów i spożywane przy nakrytych elegancko strojach. W ten sposób, pomimo tego że impreza odbywała się na rynku Manufaktury, potrawy były nie tylko przygotowywane, ale także podawane jak zazwyczaj są.

 / Fot. A. OmiecińskaOprócz konkursu zainteresowanie przechodniów przyciągał także, Dariusz Ślusarczyk, który zaprezentował sztukę rzeźbienia z owoców i warzyw. W końcu każde jedzenie powinno być nie tylko smaczne, ale także ładnie wyglądać. Każdy miał okazję z bliska zobaczyć, z jaką precyzją powstają niesamowite owocowe kwiaty i otrzymać jednego na pamiątkę. Inną atrakcją był pokaz sztuki barmańskiej przygotowany przez Drikshow.

Wybrane dla Ciebie:




Komentarze (0):

Jeśli chcesz dodawać komentarze, musisz się zalogować.

Najpopularniejsze

Copyright 2017 Wiadomosci24.pl

Korzystamy z cookies i local storage.

Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.