Facebook Google+ Twitter

Pozycja materiału w rankingach:

116099 miejsce

Matura 2011. Matura z biologii. Poziom rozszerzony. Opinie uczniów

We wtorek o godzinie 11 maturzyści skończyli pisać egzamin maturalny z biologii na poziomie podstawowym. Przeczytajcie, co uczniowie sądzą o egzaminie. Arkusze i odpowiedzi już wkrótce!

Sonda

Czy Twoim zdaniem matura z biologii była trudna?

Matura 2011. Matura z biologii. / Fot. PAP/Adrian StarusPytani przez naszą reporterkę Annę Pawłowską uczniowie z warszawskiego liceum im. Lelewela są bardzo zadowoleni z dzisiejszego egzaminu maturalnego z biologii na poziomie rozszerzonym. - Matura była zaskakująco łatwa - mówi Jan Tymiński III C. Podobną opinię wyrażają jego koledzy.

Matura 2011. Matura z biologii. Poziom podstawowy i rozszerzony


- Było bardzo dużo pytań opisowych, sporo zadań z próbami badawczymi i trzy tabelki typu "prawda czy fałsz". Wszystko było bardzo proste - opowiada Gosia z III C.

Wygląda na to, że w tym roku sporo nowych osób dostanie się na studia medyczne.

Publikujemy odpowiedzi!


Mamy arkusze zadań:
Poziom rozszerzony
Poziom podstawowy


Matura 2011 z biologii. Poziom rozszerzony. Opinie uczniów


Matura 2011. Matura z biologii. Poziom podstawowy i rozszerzony



Więcej przeczytasz w serwisach: Warszawa Nasze Miasto
natablicy.pl

Wybrane dla Ciebie:




Komentarze (31):

Sortuj komentarze:

max
  • max
  • 04.04.2012 00:14

Wg mnie matura z biologi w tym roku była bardzo trudna, a uczyłem i pzygotowywałem się do niej długo :/

Komentarz został ukrytyrozwiń
dwa lata temu
  • dwa lata temu
  • 14.06.2011 21:18

ja zdawałam chemię i biolę dwa lata temu z bioli- 80 % z chemii 70 % oba rozszerzone, to jeśli Wam źle pójdzie to może w końcu dostanę się na farmację :D

Komentarz został ukrytyrozwiń
Mefisto
  • Mefisto
  • 15.05.2011 17:19

DUżo osób twierdzi, ze byłą prosta. Zobaczymy 30 czerwca, czy dalej wszyscy będą tacy uśmiechnięci. Zwłaszcza Ci, dla których była banalna. Uważam, że prosta nie była z tego względu że wielu pytań nikt se nie spodziewał. A ocenianie otwartych opisowych - należy do CKE i nie ma nawet co gdybać. Osobiście uważam, ze napisałam dobre odpowiedzi ale ciekawe jak na to spojrzą osoby z komisji.

Komentarz został ukrytyrozwiń
Tomek
  • Tomek
  • 14.05.2011 21:29

moim zdanieniem byla trudna.... po wyjsciu wydawać sie moglo o jak fajnie mam okolo 90 %, ale mozna bylo zrobic wiele bledow... najwiecej robimy na prostych zadaniach... teraz mam nadzieje na jakies 80 %...

Komentarz został ukrytyrozwiń
WTF??
  • WTF??
  • 12.05.2011 15:37

no i tu uderzyliśmy w sedno sprawy. poprzedni rocznik czekał rok na tą maturę żeby poprawić sobie biologie czy tam chemie albo oba naraz. biologie albo chemie albo biologie i chemie a nie biologie chemie polski angielski i matematykę. 2 egzaminy a nie 7. więc nie dziwcie się że dla nich było to banalnie proste. i weźcie przestańcie się o to już kłócić. powtarzam to jaka ta matura była faktycznie okaże sie 30 czerwca

Komentarz został ukrytyrozwiń
Eli
  • Eli
  • 12.05.2011 00:23

SOK :
trudna. banal to pisze tylko zakompleksiony rocznik 91 ktoremu cos nie poszlo w tamtym roku i teraz musza sie dowartosciowac. nie martwcie sie, skoro wszyscy twierdzimy ze byla trudna to progi takze musza byc obnizone

pisałeś rok temu maturę ze możesz oceniać ? prawda jest taka ze matura 2011 była łatwiejsza i powie Ci to nie tylko rocznik 91. ale skoro uważasz ze pozjadałeś wszystkie rozumy to ciekawe czemu jakoś dla Ciebie nie byla aż tak łatwa trzeba się poporstu było uczyć i tyle . jesli osoby które miały rok przerwy i rok czekały zeby poprawić maturę to na pewno mają wieksze doświadczenie niż Ty wiec mogą wiecej się na ten temat wypowiedzieć więc się nie mądruj dzieciaczku.^^

Komentarz został ukrytyrozwiń
opinia
  • opinia
  • 11.05.2011 17:48

moim zdnaiem byla srednia. strasznie malo genetyki w porownaniu z zeszlorocznymi, zadnego pyt z fotosyntezy i oddychania kom < nie mowmy o tym gdzie trzeba bylo chloroplasty wpisac xD> na 90 ciezko nazbeirac ale 70 da sie lekko. i pewnie takich wynikow pomiedzy bedzie najwiecej :P

Komentarz został ukrytyrozwiń
WTF??
  • WTF??
  • 11.05.2011 12:02

skąd pewność że skoczą?? o ile dobrze myślę to na medycznych liczy się również chemia. nikt nie wie czy będzie trudna czy nie. a poza tym co się tak wszyscy na tego medyka palą?? nie ma innych kierunków po biologii czy co??

Komentarz został ukrytyrozwiń
mamrotka
  • mamrotka
  • 11.05.2011 10:16

banalna! pisałam mature w zeszlym roku i teraz ja poprawialam, roznica wprost nie do uwierzenia. ale przez to tez skocza progi na medycznej, wiec tez nie ma sie co cieszyc .

Komentarz został ukrytyrozwiń
średnia
  • średnia
  • 11.05.2011 10:13

Moim zdaniem w tamtym roku była trudniejsza ale jak dla mnie ta taż nie należała do łatwych, zdziwiło mnie to, że nie było zadań z człowieka.

Komentarz został ukrytyrozwiń

Dziękujemy za Twoją aktywność w serwisie wiadomosci24. Do zobaczenia niebawem w innym miejscu.

Copyright 2017 Wiadomosci24.pl
#PRZEPROWADZKA: Dowiedz się więcej

Korzystamy z cookies i local storage.

Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.