Facebook Google+ Twitter

Pozycja materiału w rankingach:

3714 miejsce

Męskie gotowanie. Kluski śląskie

Sprowokowany wczorajszym wpisem Izy, na dzisiaj zafundowałem sobie kluski śląskie. Ok. 1 kg ziemniaków, 20 dag boczku, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, pół cebuli.

1 z 10 Następne zdjęcie
Zdjęcie: Obieramy ziemniaki... Fot. Ireneusz Mosiczuk
Obieramy ziemniaki... Fot. Ireneusz Mosiczuk

Wybrane dla Ciebie:




Komentarze (8):

Sortuj komentarze:

@ Dorotko-oj tam -:).

Komentarz został ukrytyrozwiń

@Basiu, zgadzam się co do masła. Niemniej jednak używam go bardzo rzadko-tyko w wyjątkowych sytuacjach. Chleba nim w ogóle nie smaruję.

Komentarz został ukrytyrozwiń

Pychota, uwielbiam śląskie i uwielbiam polskie, te pół na pół surowe ziemniaki z gotowanymi....przepis jak u Mamy za wyjątkiem dodatku oleju..., wg mnie już lepiej masła dodać..

Komentarz został ukrytyrozwiń

Cały tydzień głodowałam, a tutaj takie pyszności.

Komentarz został ukrytyrozwiń

Ani jednego -:)

Komentarz został ukrytyrozwiń

A jajka dodał do klusek?

Komentarz został ukrytyrozwiń

Panie Sławku, z nią też można żyć. Należy tylko ją kontrolować aby za duża nie urosła.-:)

Komentarz został ukrytyrozwiń

Kluski śląskie są dobre z boczkiem, ale i nie tylko...Niedawno jadłem je polane sosem grzybowym, też pychota...Mają jedną wadę - samara po nich rośnie...:))) Pozdrawiam 5*

Komentarz został ukrytyrozwiń

Jeśli chcesz dodawać komentarze, musisz się zalogować.

Najpopularniejsze

Copyright 2017 Wiadomosci24.pl

Korzystamy z cookies i local storage.

Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.