Facebook Google+ Twitter

Orzechowe kule. W sam raz na sylwestra

Pyszne, smaczne i znakomite na przekąskę w szampańską noc sylwestrową.

Orzechowe kule / Fot. Fot. Dorota Beata GłowackaSkładniki:

25 dag łuskanych orzechów włoskich
5 dag cukru pudru
2 białka
tłuszcz do formy

Przygotowanie:

Z całej ilości orzechów odkładamy dwanaście najładniejszych kawałków. Pozostałe orzechy mielimy przez maszynkę, a następnie przekładamy do miseczki i mieszamy z cukrem pudrem. Białka ubijamy na sztywną pianę i mieszamy z orzechami. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni , blaszkę smarujemy tłuszczem. Z przygotowanej masy orzechowej formujemy kule wielkości orzecha włoskiego. Kule układamy na blasze, a na każdą z nich kładziemy odłożone wcześniej kawałki orzechów. Pieczemy na ciemnozłoty kolor przez 15 do 20 minut. Kule są bardzo smaczne, polecam i życzę smacznego.

Znajdź nas na Google+


Wybrane dla Ciebie:




Komentarze (1):

Sortuj komentarze:

Smacznie wygląda, orzechy są, prosty przepis...tylko brać się do roboty ! Ale z przekąską do sylwestra czekał nie będę...:) Dziękuję za fajny przepis, pozdrawiam i piąteczkę zostawiam !

Komentarz został ukrytyrozwiń

Jeśli chcesz dodawać komentarze, musisz się zalogować.

Najpopularniejsze

Copyright 2016 Wiadomosci24.pl

Korzystamy z cookies i local storage.

Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.