Facebook Google+ Twitter

Pozycja materiału w rankingach:

39360 miejsce

Papryka marynowana [Przepis]

Papryka marynowana - doskonała jako przystawka. Przepis, który polecam.

Składniki:

1 kg papryki (żółta, pomarańczowa, czerwona)

przyprawy:
główka czosnku,
ususzony koper (taki jak do kiszonych ogórków),
pieprz ziarnisty,
ziele angielskie,
liście laurowe,

zalewa octowa:
0,5 litra wody,
10 dag cukru,
2 dkg soli,
0,10 l octu 10 proc.

Owoce papryki należy oczyścić z nasion, umyć, a następnie umieścić w słoikach. Do każdego słoja wkładamy ząbek czosnku, gałązkę suszonego kopru, kilka ziarenek pieprzu oraz ziele angielskie i liść laurowy. Następnie należy przygotować z podanych składników zalewę octową. Gorącą zalewą napełniamy słoje z papryką. Tak przygotowaną paprykę pasteryzujemy 25 minut. Życzę smacznego.

Znajdź nas na Google+

Wybrane dla Ciebie:




Komentarze (1):

Sortuj komentarze:

Muszę spróbować:-)

Komentarz został ukrytyrozwiń

Jeśli chcesz dodawać komentarze, musisz się zalogować.

Najpopularniejsze

Copyright 2017 Wiadomosci24.pl

Korzystamy z cookies i local storage.

Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.