Facebook Google+ Twitter

Pozycja materiału w rankingach:

12486 miejsce

Parówka w naleśniku

Naleśniki można robić na wiele sposobów. Zawijany z parówką i panierowany jest pyszny.

Parówka w naleśniku / Fot. Weronika ChilmonNaleśniki:
- 1 kg mąki
- 4 duże jaja
- 6 łyżek oleju
- 2 szklanki mleka
- 3 do 4 szklanek wody

Gdyby ciasto było za gęste, dolać jeszcze trochę wody.

Odstawić ciasto na minimum 0,5 godziny, aby gluten zaczął działać. Patelnię wysmarować lekko olejem przed pierwszym naleśnikiem, potem już patelni wcale nie smarować. Usmażyć naleśniki.

Na każdym położyć plaster sera, parówkę, posypać ziołami prowansalskimi i zawinąć (można również dodać pasek papryki). Zamoczyć w jajku, bułce tartej i piec na rozgrzanym oleju.

Nagrzać piekarnik do 200 stopni, blaszkę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia, poukładać zapieczone naleśniki. Dopiec w piekarniku jakieś 5-8 minut,do momentu rozpuszczenia się sera żółtego. Podawać z keczupem.

Wybrane dla Ciebie:




Komentarze (2):

Sortuj komentarze:

Przeczytam jeszcze jeden przepis i już mam noc z głowy.

Komentarz został ukrytyrozwiń

Jadłem kiedyś naleśniki tak przyrządzone i mogę powiedzieć jedno - rewelacja !!! Tylko bardzo syte... Dwa, trzy na osobę i potrzebna godzinna sjesta :)))

Komentarz został ukrytyrozwiń

Jeśli chcesz dodawać komentarze, musisz się zalogować.

Najpopularniejsze

Copyright 2017 Wiadomosci24.pl

Korzystamy z cookies i local storage.

Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.