Facebook Google+ Twitter

Pascha - drożdżowa baba w ukraińskim koszyczku

Tak, jak i w Polsce, na Ukrainie, w Wielką Sobotę święci się pokarmy na wielkanocny stół. Pierwsze miejsce wśród nich zajmuje tutaj "pascha", czyli wysoka drożdżowa baba z lukrem.

1 z 9 Następne zdjęcie
Zdjęcie: Koszyczek prawie jak w Polsce. Fot. Krzysztof Kontek
Koszyczek prawie jak w Polsce. Fot. Krzysztof Kontek

Wybrane dla Ciebie:




Komentarze (7):

Sortuj komentarze:

Nie zapominajmy, że oprócz smakowania potraw jest jescze ten uroczy nastrój.
+ za zdjęcia.

Komentarz został ukrytyrozwiń

Czy chociaż smaczna ta pascha? + za pomysł podzielenia się...

Komentarz został ukrytyrozwiń
  • Autor usunął profil
  • 23.03.2008 22:00

hmm to co lubię czyli i Ukraina i jedzonko w jednym temacie :)

Komentarz został ukrytyrozwiń

paschę robi się z twarogu lub mleka. dorzuca się bakalie. całość musi być bardzo słodka. To generalnie tłusta potrawa, dorzuca się do niej sporo masła. Szczerze powiedziawszy niespotkałem się z lukrową babą, którą nazywałoby się paschą, więc jest to dla mnie pewne ciekawe novum ;)

Komentarz został ukrytyrozwiń

jak wynika z zajawki jest to drożdżowa baba z lukrem

Komentarz został ukrytyrozwiń

(+) - tylko co to jest ta "pascha"??

Komentarz został ukrytyrozwiń

(+)

Komentarz został ukrytyrozwiń

Jeśli chcesz dodawać komentarze, musisz się zalogować.

Najpopularniejsze

Copyright 2016 Wiadomosci24.pl

Korzystamy z cookies i local storage.

Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.