Facebook Google+ Twitter

Pozycja materiału w rankingach:

5753 miejsce

Pieczeń mięsno selerowa - przepis

Tworząc swój własny indywidualny jadłospis, używam świeżych warzyw jako dodatku do potraw. Dzisiaj proponuję pieczeń z mielonego mięsa z dodatkiem selera.

Pieczeń mięsno selerowa


Pieczeń mięsno selerowa / Fot. Dorota MichalczakSkładniki:
50 dag mielonego mięsa,
50 dag selera - startego na tarce o najdrobniejszych oczkach,
2 cebule - pokrojone w drobną kosteczkę lub starte na tarce,
3 całe jaja,
tarta bułka,
przyprawy - pieprz, sól, majeranek, czosnek.

Wykonanie:
Przygotować składniki do potrawy: mięso mielone, seler starty na tarce o bardzo drobnych oczkach, cebulkę, całe jaja. Wszystko bardzo dobrze wyrobić, dodając tartą bułkę i przyprawy.

Pieczeń mięsno selerowa / Fot. Dorota MichalczakMasę przekładamy do natłuszczonych i wysypanych bułką form. Pieczemy około 1 godziny, w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.

Część selera można zastąpić pieczarkami lub ugotowaną soczewicą. Podawać na ciepło lub zimno.

Smacznego!
Znajdź nas na Google+

Wybrane dla Ciebie:




Komentarze (21):

Sortuj komentarze:

Widzę że smakuje ....

Komentarz został ukrytyrozwiń
Monika M.
  • Monika M.
  • 14.07.2012 17:23

To jest pyszne. Zjedzone zna ciepło, reszta na zimno.

Komentarz został ukrytyrozwiń
drunkenbutterfly
  • drunkenbutterfly
  • 23.06.2012 10:53

Dla mnie bomba. Następnym razem dodam orzechy albo rodzynki. Przepis bajecznie prosty, tani i smaczny - nawet mój zdezelowany piekarnik sobie z nim poradził. Czekam na kolejne!

Komentarz został ukrytyrozwiń
Marek
  • Marek
  • 23.06.2012 10:49

Pyszne danie, wreszcie smak prawdziwego pasztetu, pozdrawiam i dziękuję

Komentarz został ukrytyrozwiń

Pani Doroto.
Dziś zrobiła żona tę pieczeń i właśnie ją jedliśmy. Podam tylko pewne zmiany : mielone było z piersi indyka i kurczaka i 25 dkg selera, 25 dkg pieczarek. Reszta bez zmian. W sumie pieczeń wyszła smaczna, delikatna i brakowało jakby sosu do zaostrzenia smaku. Szybko dorobiła sos koperkowy, polała plastry pieczeni i zjedliśmy ze smakiem. W smaku przypominało to pieczeń rzymską. Dziękuję za ten przepis i proszę o następne. Pozdrawiam cieplutko.

Komentarz został ukrytyrozwiń

Wiktorio - najwidoczniej coś zrobiłaś źle.
Może mięska było za mało, albo dałaś za dużo?

Komentarz został ukrytyrozwiń
Wiktoria
  • Wiktoria
  • 13.06.2012 09:29

Zrobiłam tę pieczeń z tego przepisu.....Nigdy więcej!!!!

Komentarz został ukrytyrozwiń
Beata
  • Beata
  • 01.06.2012 12:06

Zrobiłam wczoraj tę pieczeń..Powiem nie obrażając nikogo....nic rewelacyjnego;(

Komentarz został ukrytyrozwiń

Mniammmmmmmmm mam pytanko jakie mięsko zastąpić mielone i pieczarki ?

Komentarz został ukrytyrozwiń

@ Gość Wczoraj 22:24
Gościu? Napisz o jakich smakołykach marzysz.

Komentarz został ukrytyrozwiń

Jeśli chcesz dodawać komentarze, musisz się zalogować.

Najpopularniejsze

Zobacz także:

Copyright 2016 Wiadomosci24.pl

Korzystamy z cookies i local storage.

Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.