Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Pieczeń mięsno selerowa - przepis

Redakcja
Pieczeń mięsno selerowa
Pieczeń mięsno selerowa Dorota Michalczak
Tworząc swój własny indywidualny jadłospis, używam świeżych warzyw jako dodatku do potraw. Dzisiaj proponuję pieczeń z mielonego mięsa z dodatkiem selera.

Pieczeń mięsno selerowa

Składniki:
50 dag mielonego mięsa,
50 dag selera - startego na tarce o najdrobniejszych oczkach,
2 cebule - pokrojone w drobną kosteczkę lub starte na tarce,
3 całe jaja,
tarta bułka,
przyprawy - pieprz, sól, majeranek, czosnek.

Wykonanie:
Przygotować składniki do potrawy: mięso mielone, seler starty na tarce o bardzo drobnych oczkach, cebulkę, całe jaja. Wszystko bardzo dobrze wyrobić, dodając tartą bułkę i przyprawy.

Masę przekładamy do natłuszczonych i wysypanych bułką form. Pieczemy około 1 godziny, w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.

Część selera można zastąpić pieczarkami lub ugotowaną soczewicą. Podawać na ciepło lub zimno.

Smacznego!
Znajdź nas na Google+

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Lody kawowe z kajmakiem

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na zbaszyn.naszemiasto.pl Nasze Miasto