Pieczeń mięsno selerowa
Składniki:
50 dag mielonego mięsa,
50 dag selera - startego na tarce o najdrobniejszych oczkach,
2 cebule - pokrojone w drobną kosteczkę lub starte na tarce,
3 całe jaja,
tarta bułka,
przyprawy - pieprz, sól, majeranek, czosnek.
Wykonanie:
Przygotować składniki do potrawy: mięso mielone, seler starty na tarce o bardzo drobnych oczkach, cebulkę, całe jaja. Wszystko bardzo dobrze wyrobić, dodając tartą bułkę i przyprawy.
Masę przekładamy do natłuszczonych i wysypanych bułką form. Pieczemy około 1 godziny, w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.
Część selera można zastąpić pieczarkami lub ugotowaną soczewicą. Podawać na ciepło lub zimno.
Smacznego!
Znajdź nas na Google+
Lody kawowe z kajmakiem
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?