Facebook Google+ Twitter

Pozycja materiału w rankingach:

15188 miejsce

Poznajmy smaki świata. Kuchnia nigeryjska

Kuchnia nigeryjska to typowy slow food. Jedzenie długo gotowane, pełne jest aromatycznych przypraw. Specjalnością kuchni jest koźlina. Zapraszam do nigeryjskiej restauracji w Warszawie.

właściciele / Fot. Krystyna UrbańczykRestauracja działa już rok. Prowadzi ją małżeństwo polsko-nigeryjskie. Pani Lidia jest pierwszym w Polsce coachem, stworzyła Polski Oddział Międzynarodowej Federacji Coachów, zaś jej małżonek, to utalentowany napastnik m.in. Wisły Kraków. Główną szefową kuchni jest Nigeryjka z czterdziestoletnim stażem w gastronomii -pani Cordelia, matka właściciela.

Kuchnia nigeryjska to typowy slow food. Jedzenie długo gotowane, pełne jest aromatycznych przypraw. Specjalnością kuchni jest koźlina.

właściciele / Fot. Krystyna UrbańczykPan Arinze osobiście jeździ na farmę kóz do Tarczyna, gdzie wybiera kozę i wspólnie z kolegą rozbiera ją w restauracji i przygotowuje nigeryjskie gulasze.
Wieczorami, przy muzyce afrykańskiej, smacznym gulaszu i nigeryjskim piwie Star można poznać opowieści o czarnym lądzie.

W Polsce do gulaszu podawane są sztućce, w Nigerii spożywa się go rękami, maczając puree z afrykańskich ziemniaków w gęstym sosie.

Lokal specjalizuje się w organizacji niezwykłych imprez zamkniętych, które przenoszą uczestników na tajemniczy kontynent afrykański. Zapraszamy do restauracji czynnej w godzinach od 11 do ostatniego gościa. Więcej informacji na stronie www.lamama.eu

Znajdź nas na Google+

Wybrane dla Ciebie:




Komentarze (0):

Jeśli chcesz dodawać komentarze, musisz się zalogować.

Najpopularniejsze

Copyright 2016 Wiadomosci24.pl

Korzystamy z cookies i local storage.

Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.