Facebook Google+ Twitter

Proste najsmaczniejsze. Gulasz z cukinią

Kupiłem mięso gulaszowe, wieprzowe. Pomyślałem o gulaszu, który bardzo lubię. W oko wpadła mi tez cukinia, jędrna i tania.

 / Fot. Barbara Podgórska
Mięso osmażyłem na rozgrzanym oleju, oprószyłem solą, sproszkowaną słodką papryką i zmielonym pieprzem, podlałem wodą i dusiłem na wolnym ogniu pod przykryciem.
 / Fot. Barbara Podgórska
Kiedy mięso zmiękło, dorzuciłem cukinię pokrojoną na regularne kawałki bez obierania, posypałem przyprawą do gulaszu, dorzuciłem liść laurowy i ziele angielskie i dusiłem jeszcze przez kwadrans, póki nie zmiękła.
 / Fot. Barbara Podgórska
Gulasz wyszedł wyborny. Można go podawać z pieczywem, ziemniakami z wody, frytkami, kaszami albo makaronami, kopytkami, pyzami. Kto, co sobie wymyśli.

Wybrane dla Ciebie:




Komentarze (3):

Sortuj komentarze:

Nic dla wegetarianów ... chyba, że cukinia z kaszą.

Komentarz został ukrytyrozwiń

A ja bez kaszy i wszelkich dodatków posiadających skrobię. Po co się napychać węglowodanami? A potrawa bez tych dodatków jest wyborna.

Komentarz został ukrytyrozwiń

Z cukinią bardzo dobry pomysł. Jeśli już miałabym taką potrawę to koniecznie do kaszy.

Komentarz został ukrytyrozwiń

Jeśli chcesz dodawać komentarze, musisz się zalogować.

Najpopularniejsze

Copyright 2016 Wiadomosci24.pl

Korzystamy z cookies i local storage.

Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.