Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Przepis na grzyby w occie

Dorota
Dorota
Dorota Beata Głowacka
Jesiennych przepisów ciąg dalszy. Pora na grzyby leśne w occie.

Przepis na 1,5 kg grzybów leśnych lub pieczarek w occie.

Składniki:
1,5 kg grzybów leśnych
1 szklanka octu 10-proc.
3 łyżki cukru
1 łyżka soli
10 ziarenek czarnego pieprzu
5 ziarenek ziela angielskiego
3 liście laurowe

1/2 łyżeczki ziaren gorczycy, pół małego listka laurowego, 3-4 ziarenka czarnego pieprzu na słoiczek

Przygotowanie:
Oczyszczone i umyte grzyby kroimy (według uznania), gotujemy w odpowiednio osolonej wodzie 40 min. Po ugotowaniu odcedzamy i wkładamy do słoiczków. Z podanych składników przygotowujemy zalewę octową, którą zalejemy grzyby. Słoiki mocno zakręcamy i gotujemy 15-20 min. Następnie stawiamy na nakrętce do momentu wystygnięcia.

Życzę smacznego!

Zarejestruj się i napisz artykuł
Znajdź nas na Google+

od 12 lat
Wideo

echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na naszemiasto.pl Nasze Miasto