Facebook Google+ Twitter

Przepis na morelówkę

  • Autor usunął profil

  • Data dodania: 2012-06-08 12:16

Coś wspaniałego dla smakoszy trunków wyrabianych w domu.

Składniki:

1/2 kg suszonych moreli
1/2 litra spirytusu
2/3 litra wody
1 łyżka cukru
kilka kropli esencji migdałowej

Sposób wykonania:

Morele/bez pestek/ wsypać do gąsiorka, dodać esencję, cukier, zalać spirytusem i wodą. Wszystko dobrze wymieszać, szczelnie zamknąć i odstawić w ciepłe miejsce na 6 tygodni. Po tym czasie nalewkę odsączyć najlepiej przez watę, zlać do butelek i odstawić na następne 6 tygodni. Nalewka ma piękną barwę i wspaniały smak.

Znajdź nas na Google+

Wybrane dla Ciebie:




Komentarze (2):

Sortuj komentarze:

  • Autor usunął profil
  • 10.06.2012 11:20

przez watę odsącza się dokładniej..

Komentarz został ukrytyrozwiń
anna
  • anna
  • 10.06.2012 06:09

Osączyć przez watę??!!Chyba przez gazę;)

Komentarz został ukrytyrozwiń

Jeśli chcesz dodawać komentarze, musisz się zalogować.

Najpopularniejsze

Copyright 2017 Wiadomosci24.pl

Korzystamy z cookies i local storage.

Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.