Facebook Google+ Twitter

Pozycja materiału w rankingach:

27186 miejsce

Przepis na szarlotkę w szklance

Czasami jesteśmy zmęczeni i nie mamy ochoty oraz czasu żeby coś upiec. Proponuję zatem szybki i smaczny deser, który zadowoli najbardziej wybrednego gościa.

Składniki: 1 kg obranych jabłek, 2-3 łyżki cukru, 1 łyżeczka cynamonu, 500 g kruchych ciasteczek, 500 ml śmietany kremówki oraz 2 łyżeczki cukru waniliowego.

Sposób przygotowania:
Drobno pokrojone jabłka "poddusić" z cukrem i cynamonem do miękkości. Ciasteczka rozwałkować w woreczku foliowym. Następnie śmietanę ubić z cukrem waniliowym.
Do szklanek nakładać kolejno: około 2 łyżki zimnego musu, herbatniki i śmietanę, którą można wcześniej utrwalić jedną łyżeczką żelatyny, namoczonej i rozpuszczonej w niewielkiej ilości wody.

Do Wiadomości24 możesz dodać własny tekst, wideo lub zdjęcia. Tylko tu przeczyta Cię milion.

Wybrane dla Ciebie:




Komentarze (7):

Sortuj komentarze:

anna
  • anna
  • 18.01.2012 09:40

Pani Weroniko,czemu nie daje Pani nowych przepisów?

Komentarz został ukrytyrozwiń
antek
  • antek
  • 10.01.2012 09:01

Pani Weroniko,chylę czoła przed Pani przepisami,wszystko się udaje,a co bardzo ważne wszystkie potrawy są bardzo smaczne i tanie

Komentarz został ukrytyrozwiń
Renata
  • Renata
  • 26.12.2011 16:31

Muszę przyznać że zrobiłam tę szarlotkę w szklance.Każdy zjadł z apetytem,jest rewelacyjna :)

Komentarz został ukrytyrozwiń
Jotgie
  • Jotgie
  • 18.12.2011 22:37

Pyszne także na gorąco! Wstawiłem szklankę do mikrofali na 44sek i dopiero potem dodałem śmietany!

Komentarz został ukrytyrozwiń
Kucharz
  • Kucharz
  • 18.12.2011 21:55

Po komentarzach jakie pani wstawiła na pierogi pana Podgórskiego.Napisałem w gogle Weronika Chilmon i wyskoczyło mni mnóstwo stron z pani przepisami,a najlepszy był ten artykuł o tym jak pani podbija serca raciborzan i rybniczan.
http://www.naszraciborz.pl/aktualnosci/art/2-raciborz/19206-weronika-chilmon-podbija-serca---.html Czy pani ma jakis blog z przepisami?

Komentarz został ukrytyrozwiń

Ciekawy i już "kupiony" ten przepis. Zobaczę co mi się uda wg tego przepisu.

Komentarz został ukrytyrozwiń

Dobry przepis. Basia robi na zime mnostwo przecieru jabłecznego z naszych pysznych, dzialkowych jablek. Więc ten etap "produkcji" mamy z glowy. Reszta jest bajecznie latwa. Dzisiaj wypróbujemy! Pyrsk!

Komentarz został ukrytyrozwiń

Dziękujemy za Twoją aktywność w serwisie wiadomosci24. Do zobaczenia niebawem w innym miejscu.

Copyright 2017 Wiadomosci24.pl
#PRZEPROWADZKA: Dowiedz się więcej

Korzystamy z cookies i local storage.

Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.