Facebook Google+ Twitter

Pozycja materiału w rankingach:

4836 miejsce

"Pyszne klimaty" - książka kucharska dla każdego

"Pyszne klimaty" to książka kucharska z przepisami na zupy, przekąski, sałatki, dania główne i desery, które zostały sprawdzone przez magazyn "Moje gotowanie".

okładka / Fot. Burda KsiążkiDania lekkie, wspaniałe, kolorowe, wytworne. Potrawy na co dzień lub na specjalne okazje. Posiłki łatwe lub trudne do przygotowania, szybkie lub pracochłonne. Bez względu na to, co gotujemy, powinno sprawiać nam to przyjemność. A efekty powinny zachwycać nie tylko nasze kubki smakowe, lecz także innych domowników oraz gości. Pomóc może w tym książka kucharka ze sprawdzonymi przepisami, które wprowadzą nas w pyszne klimaty.

"Pyszne klimaty" to książka kucharska ze 120 przepisami na zupy, przekąski, sałatki, dania główne i desery, które zostały sprawdzone przez magazyn "Moje gotowanie". Publikacja została podzielona na 5 części - "Zacznij od zupy" (tradycyjne, musy, miksy), "Przekąski" (tarty, steki, roladki), "Sałatki dobre na wszystko" (tradycyjne, orientalne, z owocami), "Obiad na stole!" (mięsa, tarty, clafoutis), "Owocowy zawrót głowy" (torty, pianki, lody, serniki).

Jak możemy przeczytać we wstępie książka powstała, ponieważ: każdy, kto gotuje w domu - nieważne, jakimi umiejętnościami dysponuje - zwykle boryka się - po pierwsze - z brakiem czasu, po drugie - z brakiem pomysłów. Ale po to jesteśmy my - żeby zainspirować przepisami, które zostały sprawdzone, na pewno zatem się udadzą, a ponadto bez większego ryzyka mogą podlegać modyfikacjom.

 / Fot. Weronika TrzeciakMożna przyrządzić pyszne i pożywne zupy, rozgrzewające w chłodne dni lub orzeźwiające w upały - wśród nich są zupy kremy, musy, chłodniki, zupy warzywne i owocowe. Można podać oryginalne przekąski, wytrawne lub z nutą słodyczy - wśród nich są tartaletki, roladki czy placuszki. Można skomponować różnorodne sałatki, dobre na śniadanie, wykwintny podwieczorek lub lekką kolację - ich bazą są warzywa i owoce, które doskonale komponują się z kurczakiem, serem, rybą lub grzybami. Można wypróbować wyszukane dania główne - w tym: mięsa, tarty, makarony, dania mączne, dania smażone, zapiekane, grillowane i gotowane. A na zakończenie przygotować obłędne desery, w których prym wiodą owoce - w tym: sorbety, torty, rolady, babeczki, smoothies i lakiery. To przepisy idealne na letnią porę, w której królują sezonowe owoce i warzywa.

Wybrane dla Ciebie:




Komentarze (0):

Jeśli chcesz dodawać komentarze, musisz się zalogować.

Najpopularniejsze

Copyright 2016 Wiadomosci24.pl

Korzystamy z cookies i local storage.

Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.