Facebook Google+ Twitter

Restauracja w Lubece: "Nie jesteśmy źródłem zakażenia"

Szef mieszczącej się w Lubece restauracji "Kartoffelkeller" zaprzecza informacjom, jakoby jego lokal był źródłem zakażenia bakterią EHEC.

Kartoffelkeller / Fot. PAP/EPA/JENS BUETTNERJak informuje serwis TVN24.pl, restauracja w Lubece może nie być źródłem zarażenia bakterią EHEC. Warzywa są dostarczane do lokalu z Hamburga, zatem "Kartoffelkeller" jest ostatnim ogniwem, nie źródłem zakażenia.

Trop w sprawie zakażeń E-coli prowadzi do restauracji w Lubece

Szef lokalu twierdzi, że w restauracji przeprowadzane są rygorystyczne kontrole oraz, że ze względów bezpieczeństwa obecnie serwowane są jedynie potrawy smażone i gotowane - sałatki zostały wycofane.

Blanka Ríhová, czeska mikrobiolog uważa, że bakterie dotarły do portu w Hamburgu z krajów trzeciego świata. Bakterie, które stamtąd dotrą do Europy będą znacznie bardziej niebezpieczne, niż dla tubylców. Dlatego tak ważne jest znalezienie źródła infekcji - podaje serwis ct24.cz.

Czytaj także: Bakteria EHEC nadal zabija

Kielki z Saksonii mogą być źródłem infekcji

Wybrane dla Ciebie:




Komentarze (0):

Jeśli chcesz dodawać komentarze, musisz się zalogować.

Najpopularniejsze

Copyright 2017 Wiadomosci24.pl

Korzystamy z cookies i local storage.

Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.