Facebook Google+ Twitter

Pozycja materiału w rankingach:

33493 miejsce

Rolada jabłkowa

Szybkie i delikatne ciasto z jabłkami zadowoli niejednego łasucha.

Rolada jabłkowa / Fot. Weronika ChilmonSkładniki:

6-7 średnich jabłek
5 jajek
5 łyżek cukru
5 łyżek mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 mała paczka cukru waniliowego
1 łyżeczka cynamonu

Dużą blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Obrać jabłka, pokroić na plasterki, rozłożyć je na blasze i posypać cynamonem. Całe jaja ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę (przez 8 minut). Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Ciasto wlać na jabłka i dokładnie rozprowadzić łyżką. Włożyć do gorącego piekarnika nagrzanego do 190 stopni, piec około 20 minut.

Upieczone gorące ciasto przerzucić na ściereczkę "do góry nogami", zdjąć papier i zwinąć
razem ze ściereczką w rulon. Pozostawić do całkowitego wystudzenia. Po wystudzeniu odwinąć, zdjąć ściereczkę i zawinąć ponownie.

Posypać cukrem pudrem.

Wybrane dla Ciebie:




Komentarze (0):

Jeśli chcesz dodawać komentarze, musisz się zalogować.

Najpopularniejsze

Copyright 2017 Wiadomosci24.pl

Korzystamy z cookies i local storage.

Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.