Składniki, które będą nam potrzebne:
1 główka kapusty (średnia)
1 słoik ogórków konserwowych
2 puszki kukurydzy
4 filety z kurczaka
przyprawa Gyros
keczup
majonez
sól
pieprz
czosnek, ok. 3-5 ząbków
ser żółty starty
Sposób przyrządzenia:
Kroimy pierś kurczaka, a następnie marynujemy w przyprawie. Smażymy. Kroimy sałatę pekińską i ogórki. Dajemy pokrojone składniki do naczynia. Odcedzamy kukurydzę. Dodajemy do kapusty, ogórka i kukurydzy - majonez i ketchup (wg uznania). Trzemy na drobno czosnek. Dodajemy usmażonego kurczaka. Mieszamy i ewentualnie doprawiamy. I gotowe. Serem żółtym posypujemy sałatkę. Nasza zachcianka pt. "coś bym zjadł" - po zjedzeniu tej sałatki zostanie zaspokojona.
Życzę smacznego!
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?