Puszki te powinny zostać zniszczone. Jednak znalazły się w Polsce, a przetworzona ich zawartość trafiła na nasze stoły. Jak to możliwe? Nabywają je firmy gastronomiczne a następnie faszerują starym mięsem pierogi, gołąbki, kiełbasy, pieczeń rzymską, mortadelę i wiele innych wyrobów. Tak przetworzone mięso trafia do szkół, przedszkoli, domów starców oraz sklepów spożywczych.
Jak przyznał Witold Choiński ze związku producentów "Polskie Mięso", stare miesiwo nie powinno trafić na rynek, a tym bardziej - na stoły Polaków. - Ktoś chciał chyba zrobić szybkie pieniądze - stwierdził.
Więcej można przeczytać tutaj: wiadomosci.onet.pl
Temat ten będzie poruszany dzisiaj w programie TVN Uwaga! o godzinie 19.50.
Precz z Zielonym Ładem! - protest rolników w Warszawie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?