Facebook Google+ Twitter

Pozycja materiału w rankingach:

2461 miejsce

Spaghetti w szafranowym sosie z owocami morza

Dziś nie trzeba wyjeżdżać za granicę, by typowo włoskie dodatki zagościły na naszych talerzach.

Spaghetti w szafranowym sosie z owocami morza

Czas przygotowania: 30 minut
Stopień trudności: łatwy
Składniki na 2 porcje :

Makaron Malma Spaghetti 500g
Mieszanka owoców morza (ośmiorniczki, krewetki, kalmary) 200g
Szafran: szczypta
Białe wino 100 ml
Groszek zielony 50 g
Papryka czerwona 1/2
Cebula czerwona 1 szt.
Masło 100g
Sól, pieprz
Oliwa z oliwek
Natka pietruszki
Cytryna1/2

Przygotowanie:
Szafran namaczamy w winie. Makaron gotujemy wg zaleceń producenta.
Na oliwie z oliwek przesmażamy owoce morza oraz groszek, posiekaną cebulę i paprykę .
Dodajemy wino z szafranem i dusimy przez chwilę. Dołączamy do tego makaron i zimne masło. Całość mieszamy aż makaron pokryje się sosem. Podajemy posypane natką pietruszki i z cząstką cytryny.

Wybrane dla Ciebie:




Komentarze (0):

Jeśli chcesz dodawać komentarze, musisz się zalogować.

Najpopularniejsze

Copyright 2016 Wiadomosci24.pl

Korzystamy z cookies i local storage.

Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.