Facebook Google+ Twitter

Pozycja materiału w rankingach:

46565 miejsce

Steki z karkówki

Po zdrowych i pożywnych zielskach, jakie polecił nam Adam Podgórski, czas na treściwe danie, bo ziele, aczkolwiek zdrowe, raczej sił nam nie doda. Mamy czas grillowania, więc proponuję wyśmienitą karkówkę.

Steki z karkówki / Fot. Weronika Chilmon1 kg karkówki

marynata:
2 słoiczki musztardy
8 ząbków czosnku - przeciśnętego przez praskę
3 łyżki suszonego majeranku
1 łyżka miodu
6 łyżek oleju
2 łyżeczki soli
1 łyżeczka pieprzu

Karkówkę kroimy i rozbijamy na płaty. Z pozostałych składników przyrządzamy marynatę.
Smarujemy nią steki i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Smażymy na gorącej patelni... lub grillujemy.

Wybrane dla Ciebie:




Komentarze (0):

Jeśli chcesz dodawać komentarze, musisz się zalogować.

Najpopularniejsze

Copyright 2017 Wiadomosci24.pl

Korzystamy z cookies i local storage.

Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.