Facebook Google+ Twitter

Świąteczna potrawa Piaskowych Babek

Członkinie stowarzyszenia "Piaskowe Babki" z Piasku Wielkiego, zaprezentowały w ramach "Świętokrzyskiej Potrawy Świątecznej" kaczkę z jabłkami i żurawiną. Kaczka wygrała etap powiatowy konkursu. 14 potraw konkursowych oceniane było przez jury pod przewodnictwem Roberta Sowy - szefa kuchni warszawskiego hotelu Jan III Sobieski. Pod linkiem znajdziemy przepis na tę świąteczną kaczkę. Smacznego.

http://busko.net.pl/wiadomosci/news.php?id=6123

Wybrane dla Ciebie:




Komentarze (3):

Sortuj komentarze:

Ja zrobiłam to samo, ale dopiero spróbuję...

Komentarz został ukrytyrozwiń

Dodałam tą stronę do ulubionych, kiedyś jadłam taką kaczkę, no po prostu...rewelacja! Dzięki za przepis:)

Komentarz został ukrytyrozwiń

Dobrze przyrządzona kaczka to rarytas jakich mało. Przygotowuję ją w podobny sposób, ale w środek kaczuchy jednak wkładam jabłuszka (szara lub złota reneta). Muszę sprawdzić ten przepis. Pozdrowienia - Jadziu.

Komentarz został ukrytyrozwiń

Jeśli chcesz dodawać komentarze, musisz się zalogować.

Najpopularniejsze

Copyright 2017 Wiadomosci24.pl

Korzystamy z cookies i local storage.

Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.