Facebook Google+ Twitter

Sycąca zupa krem z cukinii z mięsnymi klopsikami [Przepis]

Gorąca, pożywna zupa krem z cukinii, podana z mięsnymi klopsikami, to doskonały pomysł na zimowy, jednogarnkowy obiad. Przygotowana według tego przepisu zupa, nie tylko wspaniale smakuje, rozgrzewa, dostarcza energii, ale i syci.

Całość obsmażamy, wlewamy wywar (tyle, aby pokryć warzywa) i gotujemy do chwili, gdy dynia i ziemniaki będą miękkie. / Fot. Ewa Naukowicz-WójcikSycąca zupa krem z cukinii z mięsnymi klopsikami / Fot. Ewa Naukowicz-WójcikSkładniki:
- 1 kg cukinii
- 5 średniej wielkości ziemniaków
- 2-3 cebule
- 4 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku
- 8-10 łyżek oliwy (ewentualnie oleju)
- wywar z warzyw (lub rosół)
- 500 gram mielonego mięsa garmażeryjnego
lub 500 gram dowolnego gatunku mielonego
mięsa, żółtko i przyprawy
- sól
- pieprz
W czasie, gdy nasza zupa będzie się gotować z przyprawionego mięsa formujemy miniaturowe klopsiki i smażymy je na rozgrzanym tłuszczu. / Fot. Ewa Naukowicz-Wójcik
Całość miksujemy i przyprawiamy do smaku. / Fot. Ewa Naukowicz-WójcikSposób przyrządzania:
Na gorącą patelnię z oliwą wrzucamy, a następnie szklimy, dowolnie pokrojoną cebulę i czosnek. Po około 5-10 minutach
dodajemy cukinię
i ziemniaki (najlepiej pokrojone w kostkę).
Całość obsmażamy, wlewamy wywar (tyle, aby pokryć warzywa) i gotujemy do chwili, gdy cukinia i ziemniaki będą miękkie.
W czasie, gdy nasza zupa będzie się gotować z przyprawionego
mięsa formujemy miniaturowe klopsiki i smażymy je na rozgrzanym tłuszczu. Całość miksujemy i przyprawiamy do smaku.
Teraz pozostaje już tylko delektować się wykwintnym smakiem tej pożywnej, zimowej zupy. Smacznego!

Wybrane dla Ciebie:




Komentarze (0):

Jeśli chcesz dodawać komentarze, musisz się zalogować.

Najpopularniejsze

Copyright 2016 Wiadomosci24.pl

Korzystamy z cookies i local storage.

Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.